AVATARS D’UNA COLLA UNA MICA DESPISTADA

 

Ver versión en castellano

- Ei, fem una excursió?

- Val, tens festa?

 

No sempre és important portar el recorregut marcat i planificat quan el què es pretén és passar una estona junts i gaudir-ne. Per tant, vam decidir organitzar una excursió matinal vist que els plans pel dia 19 de gener es veuen alterats. Es busca un recorregut curt i amb una aproximació amb cotxe no massa llarga, escollim fer l’Albiol – Mont-ral – l’Albiol. El recorregut de l’Albiol a Mont-ral el vam fer al Pessebre 2001, de totes formes ens posem en contacte amb diversos membres del Grup que ens assessoren sobre l’itinerari. El més problemàtic potser de Mont-ral a l’Albiol, però ens aventurem, no sembla complicat i estem decidits. A aquesta sortida hem invitat un soci nou, Edu, i l’Ana, una companya de feina (s’ha de quedar bé).

 

Sortim de l’Albiol sobre les vuit de matí pel GR 65-5, ens han dit que hi ha aproximadament 1h 30 min fins Mont-ral. El dia és fresc i ras, anem pujant i xerrant amigablement quan fem cap davant del mas del Joan Pau a prop de La Mussara, a aquestes alçades els dubtes sobre el camí correcte ja ha aparegut. CAP PROBLEMA!

 

 Sabem on som, tan sols hem d’agafar el GR 7 cap a Mont-ral, la intenció és passar pel Puig Pelat perquè els membres que no van anar al Pessebre vegin on es va col·locar.

 

- Mira, mira, el Puig Pelat!

 

Tres membres del grup el reconeixem a primera vista i decidim creuar a la tremenda per pujar fins el cim. Portem dues hores d’excursió i Mont-ral queda molt lluny. Decidim canviar de plans, anirem en direcció l’Aixàvega – l’Albiol, deixem el GR i agafem una pista que ens apropa a l’Aixàvega, i s’acaba la pista. On som, Uhm?

 

- Ei, un ciclista, una carretera!  

 


Hem trobat la carretera que va al poble, allí ens rep un noi amb dos gossos que no deixen de bordar, el qual, molt amablement, ens indica el camí cap a l’Albiol. Comenta al passar:

 

- Quina colla més bonica!

 

La veritat és que anem una mica despistats, però trobem un recorregut marcat amb línies grogues-liles i d’altres blaves (són senyals d’una circular de BTT organitzada fa anys a l’Albiol), decidim seguir-les i ens porten a una pista que està just a 10 minuts de l’Albiol.

 

- Hem arribat, VIVA, HO HEM ACONSEGUIT!

 

El tram de l’Aixàvega a l’Albiol passa per l’antic camí que unia els dos pobles, la baixada és bastant pronunciada i es coneix com el Grau de l’Estelada. L’excursió ha estat plaent, el paisatge molt reconfortant, les marrades han afegit la nota de color – humor i ens sentim bé doncs hem arribat a l’objectiu, casualitat (?) potser.

 

Participants: Pep Argentó, Jordi Argentó, Iván, Pere Gibert, Enrique, Angus. Invitats: Edu, Ana.

 

 

Angus Robles

 


Sumari

 

Butlletins

 

Pàgina principal