COL·LABORACIONS

 

CIRCUIT DES DE L'ERMITA DEL REMEI, PUJANT A LA SERRA DEL POU.

 

Camí total: 17 Km caminats.

 

9: 30 H ERMITA DEL REMEI, d'Alcover.

Aquí comencem a caminar als 342 m. d'altitud. Anem per la pista que duu al " Niu de I' Àliga. " Hi ha un pal indicador del Consell Comarcal: Niu de l’Àliga, a 1: 22 H. Passem a frec d'un molí draper. Pista malmesa, pintada com a PR. Plaça per aparcar els cotxes, just abans de creuar el riu Glorieta, a gual. Pal del C.C: L ' Aixàviga, a 1: 52 H. Els aiguats han deixat la pista intransitable, des d'aquí. Forta pujada, i ja arribem a un avellanar.

 

10: 15 H A mà esquerra, hi ha un Citroën 2CV furgoneta abandonat, on es llegeix " les Virtuts ". Està pintat com a nou PR " fosforito ". Es tracta d'un camí de carboners, actualment recuperat. Era de bast i hi baixaven càrregues, des del mas de Maseter, segons ens ha explicat I'ermità del Remei, el Pere Miranda. Després de molts anys de romandre perdut i oblidat, ara aquest camí ha estat recuperat, per a ús dels caçadors del senglar. Pugem fort, per dins d'un alzinar. Trobem algunes places de carbonera ( sitges ). Era un camí molt ample, que després esdevé estret, fa un grauet i es manté empedrat en alguns trossos. El terreny és de Ilicorella, però més amunt entrem en el cingle roig, d'arenisca. Ens creuem amb diversos camins travessers, avui abandonats i ja oblidats.

 

10: 40 H La pujada se suavitza i tenim al davant " les Virtuts ", que fotografiem. Fineix el PR. A la GEC, Ilegim:  LES VIRTUTS,  antic santuari, que fou dedicat a la mare de Déu de les Virtuts. situat als 545 m d'alçada. Pertany al municipi d' Alcover. Aquest indret forma part de I'antic Samuntà, damunt la vall de Rascaç. Hi ha documentada I'existència d'una capella a I'any 1334, i alguns eremites. Aquest santuari que veiem, és del primer terç del S XV, actualment en ruïnes. Hi vivien uns ermitans fins a la desamortització de Mendizábal el 1835. El 1894, es van dur la imatge de la Verge i un retaule, a I'església de I' Albiol, de la qual depenia. A la nostra esquerra, hi ha uns camps de fruiters nous: són ametllers. Seguint endavant, de cara a Mont-ral, el camí esdevé fressat. Esta pintat amb marques de pintura verda. Aquí, nosaltres reculem.

11 H Arribem a una pista, que ens duu cap al S, al mas de Maseter, en ruïnes, on esmorzem. Som als 685 m d'altitud. Es veuen més conreus d'ametllers, nous.

11: 30 H Caminem de nou, cap al SW, per la pista que ens conduirà a la pista de I'Albiol.

11: 40 H Cruïlla de pistes. Anem cap a la dreta, cap al mas de Tinet. Planera.

11: 50 Cruïlla, amb un camí ample, que ens arriba per I'esquerra, amb marques de pintura blanca, per on retornarem aquí. Seguim per la pista, davallant suaument.

12 H Mas de Tinet i la seva era al davant. Fem fotos.

12: 05 H Final de la pista. Font i bassa. Ara, caminem seguint un fressat sender.

12: 10 H Cruïlla de camins. Seguim el de I'esquerra, que puja pel grau del Mal Pas.

12: 20 H Foto, damunt d'una roca molt esvelta i aèria, de tot I'entorn de Mont-ral.

12: 30 H Cruïlla: pista cap a la dreta. Seguim rectes, pel sender que tenim al davant. Anem caminant, passant per un atapeït bosc de boixos.

12: 40 H Cruïlla de pistes. Seguim la pista de I'esquerra, que puja suaument fins el Pou. La del davant duu cap a la carretera de Reus a Prades, a prop de les antenes de la Mussara.

13 H El Pou, a 915 m. Foto. Davallem fort, seguint el camí marcat amb marques de pintura blanca, que més avall esdevé una pista intransitable.

13: 20 H Ja som a la pista de I'Albiol, que seguim cap a la dreta, W, de cara a l'Albiol, que cada vegada veiem més proper.

13: 40 H Deixem la pista de I' Albiol, i descendim per una pista intransitable, cap a la nostra esquerra, davallant fort, a cercar el barranc de la Vall o de Micanyo. Anem fent revolts i arribem a creuar el barranc. A I'altre costat, hi trobem la frescal font de l'lrla. Bevem i fem fotos. Seguim avall, i tornem a creuar el barranc. Seguim davallant.

14 H Mas de Montravà, ara propietat d'un suís que hi ha fet molta inversió i obres.

14: 05 H Creuem a gual el riu Glorieta. Pugem per la pista, passant per I'entrada al mas de Forés, i fins trobar la pista del Remei, que seguirem cap a la dreta, en la cruïlla marcada com a mas de Forés.

14: 30 Ermita del Remei.

 

PACO TROBAT VANRELL, membre col·laborador del Centre Excursionista de Mallorca.

 


Sumari

 

Butlletins

 

Pàgina principal