AVENTURA 2001

 

Aquest es el tercer escrit que faig a la revista per tal d’informar de la preparació d’aquesta excursió, on es barregen camins, pistes, GR’s, PR’s, antics traçats de la via de tren, Camí de Sant Jaume, tren, vaixell , i algun boci per carretera.

 

Ja sabeu que el quilometratge total es d’uns 137,710 km. i que es faran en vuit dies, del 1 al 8 de setembre; el dia més curt serà de 11,3 km. i el més llarg de 25,9; i heu de saber que la filosofia principal és gaudir d’un bany diari en llocs com platges i espais naturals idíl·lics de muntanya desconeguts fins ara per a molts de nosaltres, i dormir i menjar el més còmodament possible, el que implicarà també un elevat cost per a tots els participants, això cal tenir-ho present.

 

Les etapes seran:

 

1ª.- Tarragona-Salou. Es farà en tren. Salou-Cambrils. Es farà en vaixell. En arribar a Cambrils anirem al càmping i després sortirem a dinar i ¡Cap a la platja!

 

2ª.- Cambrils-Hospitalet de l’Infant.  Pel GR-92.

 

3ª.- Hospitalet de l’Infant-Ametlla de Mar. Pel GR-92

 

4ª.- Ametlla de Mar-Perelló. Pels GR-92 i PR-C81.

 

5ª.- Perelló-Rasquera. Pels PR-C80 i GR-7. Dinar de motxilla.

 

6ª.- Rasquera-Fontcalda. Pels GR-7 i Camí de S. Jaume (a l’inici es de terra i després enquitranat, hi ha túnels). Dinar i sopar de motxilla. Farem nit en tendes al espai natural de La Fontcalda.

 

7ª.- Fontcalda-Horta de Sant Joan. Pel camí de Sant Jaume i la  “Via Verda” (completament enquitranada amb túnels).

 

8ª.- Horta de Sant Joan-Valderrobres. Per la “Via Verda” , camins i pistes amb algun tram enquitranat. Dinar de motxilla.

Pernoctacions:

- Hospitalet de l’Infant, en càmping

- L’Ametlla de Mar, en càmping (Europa)

- El Perelló, al Hostal Can Subirats

- Rasquera, al Hostal Can Pellissa

- La Fontcalda, en tendes al espai lliure.

- Horta de Sant Joan, Hotel Miralles.

- Valderrobres, Fonda de la Plaça.

 

Recordo la greu situació de les fonts d’aigua potable, pel que cal dur pastilles potabilitzadores.

 

Novament sol·licito a qui pugi oferir alguna informació o idea al respecte, me la faci arribar.

 

 Tots aquells que desitgin venir amb nosaltres sigui tot el camí o tant sols una part, vull fer-los-hi saber que tinc de fer les reserves amb l’antelació suficient si no ens volem trobar sense lloc; pel tant, fa falta que ho comuniquin abans del dia 1 de juny.

 

Per acabar, dir que per tal de no trobar-nos sorpreses al recorregut del GR92, els dies 5 de i 19 de maig hi ha programades dues sortides amb BTT per resseguir-lo entre Cambrils i l’Ametlla de Mar.

 

Joan Marquès i Griñó

 


Sumari

 

Butlletins

 

Pàgina principal