AVENTURA 2001

 

Pels qui encara no ho sabeu, us faré cinc cèntims del què serà l’AVENTURA 2001.

El projecte va nàixer fa temps i tenia com a finalitat fer el camí des de Tarragona fins a Vall-de-Roures l’any en que el Joan Víctor, en aquell temps el membre mes jove del nostre Grup Excursionista, complís 10 anys i això és l’any vinent, el 2001.

 

A l’anterior revista CIM ja hi ha algunes dades sobre l’AVENTURA 2001 i a mida que vagi preparant el recorregut ho aniré publicant, les dates escollides són de l’1 al 8 de setembre de 2001, i les etapes seran les següents:

 

1ª.- Tarragona – Salou - Cambrils. (Aqueix recorregut no es caminarà, es farà en tren i en vaixell, dormint en càmping, cal dons dur màrfega, tenda de campanya i sac de dormir). Hi ha un tren a les 09:04 i un altre a les 10:34 hores amb arribada a Salou a les 09:18 i a les 10:48 hores respectivament. Un pic a Salou, anirem al port esportiu, d’on surten els vaixells cap a Cambrils a les 10:35 i a les 12:35 amb arribada a les 11:05 i a les 13:10 hores;  el preu del viatge d’anada es de 675’- ptes (per l’any 2000); després buscarem el càmping i lloc per a dinar.

 

2ª.- Cambrils - Hospitalet de l’Infant. (GR-92 aprox. 16,5 km. Encara em manca la descripció del GR-92 de la costa )

 

3ª.- Hospitalet de l’Infant – Ametlla de Mar (GR-92 aprox. 19 km. També em manca la descripció del GR-92 per la costa, tant sols tinc la del GR-92 que passa pel interior que se l’ha assignat com GR-192)

 

4ª.- Ametlla de Mar - Mas de Salona - Perelló (GR-92 i PR-C81).

De l’Ametlla de Mar al Mas Salona 9,80 km. i al Perelló 9,45 km., total 19,25 km., però una petita drecera ens estalvia pujar a la Torre dels Moros del Perelló, de poc interès, el que redueix la distancia a 15,67 km.

 

5ª.- Perelló - Rasquera (PR-C80 i GR-7).

 Del Perelló a la cruïlla  amb el GR-7 21,09 km., més 4,81 km. fins a Rasquera, total 25,90 km. Caldrà dur dinar de motxilla.

 

6ª.- Rasquera - Pont Llaguter - Riu de la Canaleta - Estació de Benifallet - Estació de Pinell de Brai – Font-Calda (GR-7 i Via Verda).

De Rasquera al Pont del Llaguter 10,90 km., al Riu Canaleta 2,50 km., 1,90 km. a l’estació de Benifallet, 4,3 km. a l’estació de Pinell de Brai i 4,00 km. a la Font-Calda, total 23,60 km. Menjar de motxilla a l’estació de Benifallet.

 

7ª.- Font-Calda – Bot - Horta de Sant Joan (Via Verda). De la Font-Calda a Bot hi ha 4,3 km, a Horta 7,00 km, total 11,3 km

 

8ª.- Horta de Sant Joan - Estació de Lledó – Cretas - Estació de Vall de Roures –Vall de Roures (Via Verda i camins). D’Horta de Sant Joan a l’estació de Lledó 4 km; continuem per una pista paral·lela a la via, que creua els rius Algars i Estrets en el seu aiguabarreig, i seguim per més pistes, alguna d’elles enquitranada, fins arribar a Cretas, 8,90 km; de Cretas a l’estació de Vall de Roures 3,83 km i fins al Poble de Vall de Roures 6,10 km., total 22,74 km. També caldrà dinar de motxilla, que el farem a Cretas o a l’antiga estació de Vall de Roures.

El recorregut total és de 134,71 km.

 

Tant a l’Hospitalet de l’Infant com a l’Ametlla, es podrà dormir en càmpings. Disposarem d’un vehicle per deixar les tendes a L’Ametlla de Mar. Al Perelló i a Rasquera es podrà menjar i dormir a Can Subirats i Can Pellissa respectivament. A la Font-Calda, encara ho estic investigant. A Horta de Sant Joan podem anar a l’Hotel Miralles i també es pot visitar el museu de P. Picasso. A Vall de Roures hi ha una Fonda i un restaurant amb habitacions. També hi ha línia d’autobús cap a Tortosa amb sortida a les 06:00 hores del matí i a les 03:00 de la tarda..

 

A tots els participants se’ls hi donarà un llibret - guia amb la descripció del recorregut i els mapes impresos a colors.

A les platges i cales de Cambrils, l’Hospitalet i l’Ametlla, així com a La Font-Calda, Horta de Sant Joan, Estació de Lledó s’hi pot prendre un bany, per tant cal dur el vestit adient.

A l’interior hi ha algunes fonts però poques tractades amb clor, per tant és necessari l’ús de pastilles potabilitzadores.

 

Tal i com vaig manifestar a l’anterior CIM, serà benvinguda i agraïda qualsevol idea al respecte que hom pugui oferir.

També vull recordar a tots aquells que desitgin venir amb nosaltres, sigui tot el camí o tant sols una part, que s’animin i que tinguin present que aquest recorregut encara no s’ha a fet mai, per això té un cert aspecte d’aventura, d’aquí el nom d’AVENTURA 2001.

 

Per acabar, preneu nota que durant els propers mesos he d’anar a investigar el GR92 de la costa des de Cambrils fins l’Ametlla en successives etapes, ho dic per si algú està  interessat en venir que m’ho faci saber.

 

Joan Marquès i Griñó

 


Sumari

 

Butlletins

 

Pàgina principal