"Amb un estil depurat i precís, l'autor recrea d'una manera convincent la vida i els costums d'una època a la vegada que desenvolupa una bonica història d'amor."
El Periódico.

"Una història tendra i ben teixida en un marc històric documentat i coherent."
Serra d'Or
 Isidor Cònsul, ASerra d'Or. Núm. 431, novembre 1995
  
"Fins ara el nom de Jordi Tiñena s'associava a una feina d'adaptador d'obres clàssiques de la literatura per a estudiants de secundària. Ara, amb pocs mesos de diferència, ha publicat tres novel·les que s'han de qualificar, pel cap baix, d'interès: Mort a Menorca, Un dia en la vida d'Ishak Butmic i Els vespres de don Magí Castellarnau (...). Tot plegat apunta clarament, em penso, a les bones qualitats de Jordi Tiñena com a fabulador. 
 
Els vespres de don Magí Castellarnau s'aclofa a la cruïlla de dos eixos de llarga tradició narrativa: per un costat li arriben els aires de la novel.la històrica i per l'altre la temàtica inspirada en el mite de Pigmalió. Don Magí, el protagonista, se'ns presenta com una curiosa barreja d'intel.lectual il.lustrat, lector empedreït, taxidermista d'afecció, fabricant de vins i home de negocis diversos en una Tarragona que es dibuixa entre els llums i les boires de finals del XVIII. Don Magí és el darrer representant d'una nissaga noble, un tipus fadrí per estigma natural (és impotent) i, de més jove, militar per la força de la imposició familiar. Ara és un protagonista vell que viu sotragat per la revifalla d'una il.lusió juvenil en la seva variant de Pigmalió. A mesura que el dia avança cap a la fosca li arriba el millor moment de la jornada, l'estona de l'educació d'una noia, la Fineta, serventa domèstica que ha encès espurnes de llum jove en les fondalades d'un cor envellit. Són vespres de lectura en veu alta, de comentaris diversos i d'una divertida barreja de records biogràfics i trama novel.lesca. Una història tendra i ben teixida en un marc històric documentat i coherent.