SORTIDA PELS VOLTANTS DE SIURANA

 

Data: 21 de gener de 2001

Hores totals: 5

Participants (21): Òscar Àrias, Eduardo Baudín, Anton Boquè, Amelia Carrilero, Alba Coll, Toni Coll, Lluís Díaz, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Pilar Hidalgo, Pili Inostroza, Josep Mariné, Enrique Molina, Maria Cinta Prats, Angus Robles, Josep Salafranca. Invitats: 4.

 

Itinerari: Coll de les Esplugues – Grau de la Portella – Siurana – Font Vella – Barranc de Fontscaldes – Els Castellets – Grau Tallat.

 

 

Bonica excursió matinal que ressegueix alguns dels indrets més interessants de Siurana i els seus voltants. Deixem els cotxes al coll de les Esplugues i seguim la carretera uns 300 metres fins que la deixem per una pista. De seguida ens trobem el vell camí empedrat que puja de Cornudella i el seguim a l’esquerra. Som sota mateix de Siurana. Un trencall a la dreta ens aboca als cingles del Grau de la Portella i la forta pujada fins el poble.

 

 

Com fem cada vegada que passem per aquest lloc encisador, fem la visita del poble i admirem la tranquil·litat dels seus carrerons. En un avançat racó del cingle, ens aturem al solet d’aquest matí d’hivern clar i serè i fem un bon esmorzar. El paisatge que ens envolta anima a la contemplació. Els penya-segats que baixen fins el riu Siurana i el pantà, la piràmide del Gallicant, la serra de Montsant, Cornudella i Albarca, tot és objectiu de les nostres fotografies.  

 

 

Portem una ritme lent i mesurat, per tal de gaudir de tots els racons de recorregut. Aquestes sortides organitzades i preparades pel nostre company Josep Salafranca tenen aquest caire familiar. El bon ambient de companyonia és sempre present, per això els nostres nens i joves ens acompanyen. Sortim del poble pel camí que voreja per sota el cingle nord i passa per la Font Vella. L’atapeït bosc d’alzines ens acompanya pel senderó que baixa, humit i relliscós en aquesta zona obaga per les dates hivernals.

 

 

 

Creuem la carretera i seguim baixant per un senderó senyalitzat amb un rètol de fusta: Fontscaldes, nom del barranc que seguirem aigües amunt. Passem sota el cingle de Siuranella i pugem suaument entre el bosc. A la nostra dreta, arrecerada al cingle, deixem la caseta que marca el lloc de la Font Calda, avui canalitzada pel subministrament d’aigua al poble.

 

 

 

La pujada es fa més dreta i trobem el camí travesser que ens portarà per l’esquerra a la zona coneguda amb el nom dels Castellets, per les formacions rocoses que coronen els turons. Aquest camí desemboca sobtadament al cingle oest de la Serra de la Gritella, un punt de trencament inici de la  baixada del Grau Tallat. Ens aturem un moment per tal de gaudir de l’ampla vista de la Serra  de Montsant, Cornudella i Albarca.

 

La baixada és ràpida al peu del cingle singular del Racó del Carletes fins que arribem de nou a la carretera a pop del coll de les Esplugues, on tenim els cotxes.  

 

 

 


Tornar

 

Pàgina principal