CONFERÈNCIA

 

El passat dijous dia 15 de març i en el marc de les festes d’hivern de Puigpelat tingué lloc a la sala d’actes de l’Ajuntament la conferència: El Montsant, camins i paisatges” a càrrec de Ramon Quadrada i Ornosa i de la seva esposa Maria Magdalena Monteverde i Vallespinosa.

 

Amb la sala plena de gom a gom de socis del nostre Grup i veïns de Puigpelat vam escoltar durant una hora tot un reguitzell d’explicacions geogràfiques i delicioses anècdotes que centenars d’excursions per aquesta serra tan singular han deixat en la dilatada experiència d’aquesta parella excursionista sense parió, tot il·lustrat amb diapositives que mostraven racons coneguts i oblidats el Montsant de fa uns quants anys. Tots vam fruir de la visió d’uns indrets coneguts per a alguns i desconeguts per a d’altres, escenari de boniques i variades caminades. La serra de Montsant té el seu principal actiu en les profunditats dels seus barrancs que s’estenen com els dits de la mà des de la Serra Major fins la llera del riu Montsant. Uns barrancs verds i obacs, amb fonts, coves, balmes i avencs, amb formacions rocoses que la imaginació popular ha batejat des de sempre amb noms curiosos i ben descriptius.

 

Posteriorment es va celebrar un sopar amb l’assistència de l’Alcalde i del Regidor de Cultura de Puigpelat, on el President del nostre Grup va lliurar a l’il·lustre excursionista un trofeig record en homenatge de la nostra entitat al seu mestratge en el món excursionista, amb centenars d’excursions i un coneixement profund de la morfologia i toponímia de la serra del Montsant i altres muntanyes del nostre entorn.

 

El Grup Excursionista del Camp de Tarragona vol amb aquest senzill acte homenatjar als pioners de l’excursionisme de les nostres comarques. L’any 2000 vam dedicar-ho al doctor Enric Aiguadé i Sans, un altre dels referents ineludibles del món excursionista, durant molts anys President de Comitè Català de Senders i així seguirem en anys propers per tal de col·laborar a mantenir viu el caliu de l’excursionisme, activitat enriquidora com poques i que és el motiu cabdal de l’existència del nostre Grup.

 


Tornar

 

Pàgina principal