SORTIDA A LA SERRA DE MONTSANT

 

Data: 31 de març de 2001

Hores totals: 10

Participants (12): Natàlia Antolí, Àngel Bascuñana, Pilar Carrasco, Amelia Carrilero, Lluís Díaz, Josep Mariné, Enrique Molina, Maria Cinta Prats, Angus Robles, Balta Sánchez. Invitats: Mari Luz, Carme.

 

Itinerari: Ermita de Santa Magdalena d’Ulldemolins – Pi de la Carabasseta – Toll de l’Ou – Camí de la Pleta – Barranc de Bidobar – Pont Natural – Aiguabarreig – Riu Montsant – Ermita de Sant Bartomeu de Fraguerau – Ermita de Sant Antoni d’Ulldemolins – Ermita de Santa Magdalena d’Ulldemolins.

 

El dia va ser clar i sense núvols, un perfecte dia de primavera, amb sol i calor suportables.

 

 

Pujant des de l’ermita de Santa Magdalena cap el Pi de la Carabasseta vam poder gaudir d’una bonica panoràmica de la Vall d’Ulldemolins, amb el verd primaveral d’arbres i conreus.

 

Sota la Punta de la Galera ens vam fer aquesta foto on es veu al darrera la serra La Llena i al fons els cims nevats del Pirineu.

 

 

 

 

 

 

Aquest pal indicador del Reus Deportiu es troba sota mateix del Pi de la Carabasseta, on vam fer una primera parada per fer un glop d’aigua i reposar després de la forta pujada.

 

Des d’aquest punt es pot anar a diferents zones de la serra, tal om marques els indicadors.

 

 

 

 

 

 

 

Al Toll de l’Ou vam fer l’esmorzar. És en aquest indret tan característic del Montsant, on l’aigua del barranc dels Pèlags salta en diverses cascades de diferent alçada. 

 

Després vam seguir pel camí de la Pleta que segueix des de dalt i per l’esquerra el mateix barranc, amb una de les panoràmiques interiors més boniques de la serra.

 

 

 

 

 

Passada la font de la Pleta, on rajava una mica d’aigua, vam arribar a l’encreuament amb el barranc de Bidobar, davant de la roca del Colom i sota la Bitlla. Llavors vam agafar el sender estret i costerut que baixa fins el Pont Natural, espectacular arc de roca que enmarca  la zona de Ventadors, a l’altra banda del barranc dels Pèlags. La baixada fins l’aiguabarreig amb el riu Montsant està molt malmesa pels aiguats. Pel fons del Bidobar també rajava aigua en els dos petits salts que creua el camí.

 

 

 

 

A l’aiguabarreig , després de la cova Fumada, vam agafar el camí cap a l’est que segueix el riu Montsant. La vegetació de ribera verdejava i el cant dels ocells era evident. Van dinar a l’ombra d’una balma.

 

L’ermita romànica de Sant Bartomeu de Fraguerau es troba a la dreta del riu; és un lloc de silenci carregat d’història.

 

A les 7 de la tarda vam tornar als cotxes, cansats i satisfets.

 

 


Tornar

 

Pàgina principal