38a Expedició del GECT

 

Massís dels Dolomites (Itàlia)

 

Dates: 9 al 23 d’agost de 2003

 

Vies ferrades: Marino Bianchi, Strada degli Alpini, Alta via di Brenta, Sentiero ferrato Sosat.

 

Participants (6): Esther Bru, Joan Gassol, Encarna Hidalgo, Joan Sentís. Invitats: J. M Badia, Pili Fargas.

 

Aquest passat mes d’agost de 2003, un grup de socis vam fer una campanya al massís dels Dolomites, al nord d’Itàlia. No és la primera vegada i ja coneixiem alguns itineraris i hi haviem deixat alguns amics.

 

 

Primera jornada: Dolomites d’Ampezzo a prop de Cortina. Des del refugi Lorenzi,  a 3000 metres d’alçada seguim la via ferrada Marino Bianchi al Monte Cristallo, cima di Mezzo  (3.154 m) que s’aprofita per fer també el Cristallino d’Ampezzo.

 

 

 

Segona jornada: Des del llac Misurina (1.756 m) es fa una jornada sencera d’aproximació pel refugi Lavaredo, el magnífic paisatge vertical de les Tre Cime di Lavaredo, el refugi Pian di Cengia fins el refugi Carducci, a 2995 metres, on vam dormir.

 

 

 

Tercera jornada: Seguim la via ferrada Strada degli Alpini, un recorregut aeri, on trobem equipats els trams mes exposats amb escales i ferros  que ens  porta  fins al Passo della Sentinella (2.717 m) on es troben restes de un lloc de defensa de la  1a Guerra Mundial. Des d’aquí iniciem la baixada pel Sentiero núm. 101 que recorre la Valle Popera i finalitza al Refugi Aberti  (1.950 m).

 

 

Quarta jornada: Visita al refugi museu Messner en el Monte Rite, anomenat Museo nelle nuvole (2.181 m) en Cibiana di Cadore, des d’on es pot gaudir de la meravellosa vista de dos dels colossos de Dolomites, l´Antelao i il Pelmo.

 

 

Cinquena jornada: Anem als Dolomites orientals o de Brenta (Parco Adamello Brenta), situats al Trentino Occidental prop del llac de Garda, Trento i Madonna di Campiglio. Dormim al refugi Graffer . A l’endemà, un grup fa l’alta via di Brenta, mentre un segon grup fa el Sentiero ferrato Sosat. Vam fer nit al refugi Alimonta, on ens vam reagrupar per fer junts la segona part de l’alta via di Brenta, on podem admirar l’impressionant  Campanile Baso, paradís dels escaladors més exigents. Triguem un dia sencer de baixada pel refugi Brentei i el refugi Vallesinella, fi del recorregut.

 

 

Aquestes jornades de muntanya les vam alternar amb altres dies de turisme per aquesta bonica zona alpina i alguns d´aquests recorreguts els vàrem compartir amb els nostres amics italians.

 

Expedicions

 

Pàgina principal