La meva correspondència amb...

...Carles Portabella

Subject: Viatge Arrupe 70
Date: Mon, 1 Nov 2004 00:42:41 +0100
From: Miquel Sunyol
To: Carles Portabella

Benvolgut Carles:

Em perdonaràs que fins ara no m'hagi posat en contacte amb tu sobre aquest tema, però és que ha estat avui que m'he adonat que estaves ficat "en el ajo".

No sé si saps que estic fent un estudi sobre "les reaccions que es van produir en el col·lectiu jesuític de Missió Obrera al saber que el P. Arrupe en el seu viatge a Espanya del 70 faria una visita a Franco" (una espècie d'allò que va fer el P. Ribadeneyra amb Angleterra). Avui m'he posat a redactar l'etapa de Barcelona i, al rellegir la Crònica Oficial del P. Manue Alcalà, he vist que tu havies estat l'organitzador de l'estada del P. Arrupe a la nostra Provóncia ("organizador de la visita en Barcelona"). El P. Alcalà, com bon andalús, ja des d'un bon principi posa en dubte la capacitat organitzativa dels catalans ("sufren un despiste").

No sé si guardes papers d'aquell temps ni si encara en tens records...

Coses que m'agradaria preguntar-te:

Aquestes preguntes no tanquen la porta a altres records que tu en puguis tenir, i que seran ben rebuts.

Si prefereixes fer una "xerradeta", vindria amb molt de gust a fer-te una visita

Tot aquest "estudi" l'estic publicant des de fa temps a la meva web: http://www.tinet.org/~fqi

Agraint la teva col·laboració

Miquel Sunyol

Subject: Visita P. Arrupe
Date: Mon, 1 Nov 2004 12:49:43 +0100
From: CARLOS PORTABELLA
To: Miquel Sunyol

Estimat Miquel:

Acabo de llegir el teu missatge i les preguntes que em fas respecte a la visita del P. Arrupe. En primer lloc et vull dir que he estat fullejant la teva pàgina web, que desconeixia, i m'ha semblat molt interessant. Ets un "tio" com dèiem nosaltres. No sé com ho diuen o dieu ara. Realment molt interessant.

Segon: Crec molt bona idea fer aquesta història que estàs fent. Tot el que sigui recopilar documents de primera ma és bo. Van ser uns anys difícils, però "fecunds". Tinc entès que el mateix P. Arrupe havia dit alguna cosa així com "Los momentos que estamos viviendo son interesantísimos, si no fuera por la responsabilidad que tenemos".

Tercer: Anant ja al motiu de la teva comunicació, haig de dir:

Suposo que no hauré afegit res a coses que ja sabies. En aquell temps en Miquel Lop era el "soci". Probablement ell va estar més "en el ajo". Jo, com t'he dit, n'estava al marge. Si vols venir un dia a dinar o sopar amb nosaltres seràs ben rebut -no cal dir-ho- i ens resultarà molt interessant una xerrada sobre aquesta feina que fas.

Amb una cordial abraçada,

Carles sj.

Subject: Re: Visita P. Arrupe
Date: Mon, 1 Nov 2004 20:53:55 +0100
From: Miquel Sunyol
To: CARLOS PORTABELLA

Benvolgut Carles:

Molt agraït per la teva resposta i pel seu to. Crec que la teva aportació ajudarà a millor comprendre aquells "moments de feconditat". A vegades he dit, amb certa "chulería", que estic re-escrivint una de les pàgines més glorioses de la Companyia recent (per ambdues parts).

No cal dir que no em deixaré perdre el dinar o el sopar.

Fins aviat, doncs, i moltes gràcies

Miquel