Fitxes de plantes

Encetem un nou apartat al nostre espai web on cada mes afegirem informació de les plantes que estan en el seu punt d'esplendor. Per a començar en aquest mes de març obrim la secció amb les Mimoses (Acacia Dealbata) i el Marfull (Viburnum Tinus).


La mimosa presenta la seva màxima floració entre els mesos de gener i març.

Nom comú: Mimosa (Acacia en castellà)

Nom científic: Acacia Dealbata de la família de les Fabaceae

Origen: Australia

Característiques: Arbre de fulla perenne amb fulles llargues, compostes i platejades. Flors de color groc intens en els mesos de febrer i març. No s'adapta massa bé als terrenys calcàris i les glaçades prolongades li podrien fer mal. Evitar també l'exposició a forts vents i agraeix molt bastantes hores de sol. És de creixement ràpid.

Manteniment: Al ser un arbre de fulla perenne es recomana fer l'esporga un cop ha passat l'època de la seva floració. Aquesta però s'ha de limitar a formació de l'arbre i treure les parts malmeses. No presenta masses problemes de plagues i malalties.

El Marfull floreix també a l'hivern i es pot allargar tota la primavera.

Nom comú: Marfull (Durillo en castellà)

Nom científic: Viburnum Tinus de la família de les Caprifoliàcies

Origen: regió mediterrània

Característiques: Planta arbustiva que pot arribar als 3 metres. Perenne amb color de fulles verd fort, flors blanques o rosades que poden aparèixer al llarg de tot l'hivern. Molt resistent, s'adapa bé a diferents tipus de terreny i a diferents exposicions sol/ombra. S'ha de vigilar però les gelades prolongades per sota de -5ºC.

Manteniment: Abonament a la primavera i es pot esporgar lleugerament per a controlar-ne la forma i el creixement després de la floració. És també molt resistent a les plagues i malalties.