Josep Fort

Tenor

 

Ha participat en muntatges de música teatral: Dido i Eneas, Les noces de Fígaro, Die Verschworenen (F. Schubert) i Babel 46 (X. Montsalvatge) amb l’Aula de Cant del Conservatori de Tarragona -on va estudiar amb Mercè Obiol i Alan Branch; Happy end (Weill- Brecht), Cantabile, El Mikado, La verbena de la Paloma, La bella Helena, El rapte del Serrall, Les alegres casades de Windsor, La corte de Faraón, amb les companyies del Magatzem i la Cooperativa Obrera de Tarragona, sota la direcció teatral de J. A. Sánchez, Ferran Madico, Cristina Cossials, Ramon Simó i Isabel Soriano, entre altres.

El 2003, sota la direcció de Pere Sagristà i Mercè Baiget, va representar El nebot d'Offenbach. El mateix any estrena al teatre Metropol de Tarragona El camí del rierol, espectacle amb els lieder de Die schöne Müllerin, amb direcció de Feliu Formosa. L'any 2004 va participar en l'òpera de F. J. Haydn i C. Goldoni Il mondo della luna, una coproducció del Teatre Lliure, Teatre del Liceu i Teatro Arriaga, amb direcció musical de Josep Caballé i direcció escènica de Iago Pericot. L'any 2005 ha participat en l’espectacle Cançons arrevistades del temps de la República presentat al Teatre Tantarantana.

Amb la pianista Núria Delclòs ha presentat diversos programes de músics i poetes catalans: Apel·les Mestres, Morera, Toldrà; Verdaguer, Garcés, Carner, Sagarra... També les cançons de Garcia Lorca i del tàndem Weill-Brecht.

D’altra banda, ha col·laborat habitualment en els programes vocals de la JOCRE, orquestra dirigida per David Magrané, en els quals ha interpretat com a solista la Serenade, de B. Britten, amb David B. Thompson (trompa); la Nelson Mass, de F. J. Haydn; la Passió segons Sant Joan de J. S. Bach (àries), amb el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Va estrenar l'òpera Il più bel nome, d'Antonio Caldara, interpretant el paper d'Il Fato, amb direcció musical de David Magrané i direcció escènica de Josep Maria Mestres, juntament amb Maite Pérez, soprano, Mercè Baiget, soprano,  Mireia Bonet, mezzosoprano i Montserrat Bertral, alto, el Cor Ciutat de Tarragona i la JOCRE.

L'any 2008, en el paper de clown, va estrenar la versió escènica de Bruna de nit, òpera del circ celeste (de Xavier Pagès i Joan Duran),  sota la direcció de Xavier Pagès i Víctor Álvaro i els Solistes de l'Orquestra Camerata XXI. En els altres papers de l'òpera hi participaven Mercè Baiget, Mireia Bonet, Germán de la Riva i Andrés Moya i les trapezistes Marina Gayoso i Rosa Peláez. 

L'any 2009 ha fet el paper d'Eloi en la versió concert de la sarsuela Cançó d'amor i de guerra (Rafael Martínez Valls; Lluís Capdevila i Víctor Mora) presentada a Barcelona per l'Orfeó l'Eco de Catalunya, i les corals Raspinell, Trinitat Vella i Vent de Garbí, amb Carlota Miró, Francina, Tomàs Maxé, avi Castellet, Carolina Ramos, piano, Joan Valls Ramon-Cortès, violí, i la direcció de Miquel Àngel Àrias.