Plana principal


Plana principalIntroducció

Tot just fa cent anys, el 24 de setembre de 1902 a Barcelona es realitzà el primer concurs de castells de la història. Hi participaren les dues colles existents en aquell moment: la Vella i la Nova dels Xiquets de Valls.
Enguany, a Tarragona, en un format plenament consolidat, les colles participants faran el mateix que aquelles dues, rivalitzar les unes amb les altres per aixecar els castells més alts i més complerts. Uns quatre mil castellers i castelleres esdevindran actors d´una actuació que de ben segur que no deixarà a ningú indiferent. Des de Tarragona, el nostre màxim esforç és potenciar el Concurs de Castells Bianual amb un doble objectiu: esdevenir capital del món casteller, i perpetuar un esdeveniment que ha tingut, té, i tindrà un lloc preferent dins de la història dels castells.Decàleg Mèdic del Casteller

1) Si arrossegues problemes físics els dies previs al concurs comenta-ho al teu cap de colla. No posis en perill la pròpia integritat física i la dels companys.

2) Procura dormir i descansar al menys vuit hores la nit anterior al concurs de castells.

3) El dia anterior i durant el concurs limita les begudes alcohòliques, que poden provocar deshidratació ràpida, mareig, pèrdua de força, rampes i lesions musculars.

4) El dia del concurs procura un bon esmorzar un o dos hores abans de començar el concurs.

5) Durant el concurs és important la rehidratació periòdica cada 30 minuts amb aigua, sucs o begudes isotòniques. No esperis a tenir set, això és símptoma de deshidratació. Si el dia del concurs fa molt de sol i la temperatura és elevada procura acudir a zones d'ombra quan no hagis d'actuar.

6) Procura que els entrepans siguin petits i amb poca quantitat de sal. Pots utilitzar galetes, fruits secs o fruita com a ració d'espera.

7) Si tens algun problema físic pots acudir a la Zona d'Assistència Mèdica, ubicada a la sortida del Pati de Cavalls. Recorda que s'ha organitzat un dispositiu sanitari per atendre qualsevol problema que et pugui sorgir. Pots anar sol o amb un acompanyant. Seria important que tu, o l'acompanyant, conegueu possibles malalties o lesions, al.lèrgies i medicació que estiguis prenent.

8) Si una lesió important impedeix que puguis acudir espontàniament pots demanar l'ajuda dels Equips Sanitaris desplegats per la plaça. Només cal que aixequis l'identificador de la colla durant uns segons perque t'ajudem a traslladar-te a la Zona d'Assistència Mèdica. T'agrairem que no aixequis l'identificador sense causa justificada.

9) Procura no utilitzar anells, arracades, collars, polseres, etc. Això pot evitar lesions pròpies o de companys i facilitarà l'actuació mèdica

10) Tinguis paciència amb els sanitaris que puguin passar pel teu costat a recollir companys lesionats. Tots restem al teu servei.

Fundació Hospital de Sant Pau i Santa TeclaMesures a adoptar per les colles castelleres en el concurs

1) No es permetrà l'entrada a Plaça de cap casteller amb begudes, llaunes o neveres, atés que l'Organització s'encarregarà de facilitar aigua i refrescs a les Colles.

2) Tota persona que entri amb les Colles Castelleres a Plaça haurà de portar la camisa de la Colla amb la faixa, la samarreta o bé algun element identificatiu de la mateixa.

3) Es prega la màxima puntualitat a totes les Colles Castellers en la seva arribada a Tarragona, per tal de facilitar la bona organització del Concurs.

4) Un cop les Colles Castelleres s'hagin situat al punt de trobada de la Plaça Corsini, els Jurats de Taula, els de Plaça i un responsable de cada Colla hauran d'anar a la porta d'entrada de l'Oficina de Correus, en la mateixa Plaça Corsini, on se'ls proveirà del material necessari per la seva participació en el Concurs, així com de les pancartes de fusta que porten el nom de cada Colla retolat.

5) Un cop les Colles Castelleres hagin entrat en el recinte de la Plaça de Braus, s'han de dirigir amb rapidesa al seu emplaçament, per tal d'agilitzar l'entrada de totes les Colles a Plaça, i contribuir a la bona organització del Concurs.

Agraïm sincerament la vostra col.laboració.

Comissió Organitzadora del XIXè Concurs de Castells.