CRÒNICA 9

 

Ha acabat el campionat i els catalans han fet l’últim esforç aconseguint 9 punts de 10 possibles en aquesta última ronda.

El campió sub10 del 2009, va ser el jugador canari Antonio Mellado Rodriguez i la primera noia i en 12a posició va ser l’andalusa Cristina Cabrera Valverde.

El primer català que a les últimes rondes va fer un gran esforç per arreglar el campionat, ja que havia punxat, va ser el gironí Guillem Salagran en una meritòria 6a posició. Durant el matí es va poder veure molt de nervis, per part dels acompanyants dels primers taulells, per que les retransmissions no funcionaven.

 

Una vegada finalitzat el campionat ens van informar de que a les dues de la tarda hi havia l’entrega de premis i així va ser, a les dues estaven tots els jugadors, jugadores, delegats, entrenadors i família preparats per l’entrega de premis, amb totes les càmeres digitals i no digitals a l’espera de que sortiguessin els nens. Entrega que va durar un màxim de 10 minuts, la més curta que havíem vist des de feia molt de temps.

Vam poder entendre, amb molta dificultat per que la megafonia era horrible, que el president de la Federació Espanyola, (pels que el coneixíem, ja que ningú es va molestar a presentar-lo), que felicitava a l’organització del campionat, la qual cosa des d’aquestes línees volem contradir, per que si alguna cosa no va ser correcte en aquest campionat va ser l’organització.

 

Van cridar als tres primers nens i a les tres primeres nenes, per cert amb l’ordre al revés, ja que primer van cridar al campió, després al segon i per últim al tercer, però es que ni tant sols es van molestar a posar un pòdium que l’ocasió requereix, però el que si que van fer es posar una gran pancarta i ha tenir la mascota de la marca Puleva, em d’imaginar que deu ser un gran patrocinador del campionat i la “pela és la pela” aquí i a tot arreu.

 

Una vegada finalitzada l’entrega de premis, tota la resta dels joves jugadors es van quedar amb cara de decepció i tristesa, quan vam sortir de la sala i vam parlar molts dels delegats de diferents comunitats vam entendre el per què de la decepció dels nens, ja que molts d’ells havien assistit l’any anterior al campionat sub10 d’Espanya, i a l’entrega de premis van cridar nen per nen, i nena per nena i els van entregar una medalla de participació, i això era el que estaven esperant els nens.

 

Us adjuntem una fotografia i pels que no vàreu estar en l’entrega de premis els campions són el nen de la camisa blava i la nena de la camisa sense mànigues.

 

CRÒNICA 8

 

Hem arribat a la recta final del campionat, el Guillem Salagran sembla que s’ha recuperat i ha jugat una siciliana que el seu contrincant ha respòs amb una tancada, cosa que l’ha portat a la victòria amb dues peces de més.

 

Bona partida també ha estat la de l’Oriol Panadés, que ha jugat quasi quatre hores una molt bona partida, tot i arribar amb un final victoriós però no ha pogut acabar de rematar i s’ha tingut que conformar amb les taules.

 

La llàstima ha estat la partida de l’Albert Pita que en un final de taules amb dama i peó contra torre i dos peons, però un a 7a fila a punt de coronar, amb el seu estil de sempre, jugar per anar a guanyar a caigut en un parany que l’hi ha costat el punt.

 

Pel que fa als dos emparellaments catalans, el Daniel Garcia s’ha imposat sobre Pol Bover, i l’Oriol Serra guanya a l’Adrià Perez.

 

Demà l’última ronda es juga al matí a les 9.30, i esperem que les retransmissions funcionin una mica millor que avui, ja que anaven excessivament lentes i això inquieta molt als patidors pares i acompanyants que estan a la sala adjunta amb els seus portàtils.

 

 

CRÒNICA 7

 

Pel que fa a l’expedició catalana hem aconseguit 6’5 punts d’11 possibles, cosa que col·loca a quatre jugadors amb 4’5 punts i dos amb 4.

En aquesta 7a ronda ha guanyat Guillem Salagran, Daniel Garcia, David Nuñez, Oriol Panadés, Adrià Perez i Albert Pita, i les taules del Pol Bover.

 

Volem destacar la partida d’Oriol Panadés, que poc a poc a tornat a posar-se al campionat i ha jugat una partida amb blanques, on en una carokan li ha acorralat una peça al contrincant i ha entrat en un final totalment superior.

 

Oriol Panadés – Pedro Pozo

 

 1.e4 c6 2.d4 d5 3.Cc3 dxe4 4.Cxe4 Af5 5.Cg3 Ag6 6.h4 h6 7.Cf3 e6 8.h5 Ah7 9.Ad3 Axd3 10.Dxd3 Cf6 11.Af4 Cbd7 12.0–0–0 c5 13.Rb1 Tc8 14.Ce5 Cxe5 15.dxe5 Dxd3 16.Txd3 Cg4 17.Tf1 c4 18.Tdd1 Ac5 19.Ce4 Ae7 20.f3 f5 21.Cd6+ Axd6 22.Txd6 Cxe5 23.Axe5 Tg8 24.Txe6+ Rf7 25.Tg6 Tce8 26.Te1 Td8 27.a3 Tde8 28.Ag3 Txe1+ 29.Axe1 Td8 30.Ac3 Tg8 31.Td6 1-0

 

Aquesta tarda jugaran la penúltima ronda del campionat i com ja era d’esperar hi ha dos enfrontaments catalans:

Pol Bover – Daniel Garcia, tots dos amb 4’5 punts

Adrià Perez – Oriol Serra, tots dos amb 3’5 punts.

 

CRÒNICA 6

 

En la 6a ronda del campionat es comença a decidir els jugadors que lluiten per medalla, tot i que no hi ha res clar.

A l’acabament d’avui hi ha tres jugadors amb 5’5 punts, quatre amb 5 i vuit amb 4’5, pel que fa als catalans en millor posició de moment estan Guillem Porta, Pol Bover i Alexandre Ventura, tots tres amb 4 punts, per tant les tres rondes que falten del campionat seran decisives per aquests jugadors.

 

Seguidament amb 3’5 punts tenim Guillem Salagran, Oriol Panadés, Oriol Serra, Daniela Velasco i Daniel Garcia, aquest últim després d’haver fet molt bona partida agafant avantatge en els inicis i arribant en un final on ha pogut coronar dama i guanyar el final sense cap tipus de preocupació.

 

La partida curiosa d’aquesta jornada ha estat la del Pol Bover, que tenia el punt sobre el taulell, però després de complicar-se al final i jugar una posició de rei i torre, contra rei i peó, no ha pogut aconseguir més que taules contra l’andalús Moises Ucles.

 

La partida també ha destacar ha estat la del Guillem Porta, que al mig joc ha quedat amb inferioritat i qualitat de menys, però la lluita, la qual ja ens te acostumats aquest jove jugador, l’ha portat a la victòria davant del jugador de Melilla Juan Carlos Jimenez.

 

En aquesta ronda, tots els jugadors, tant els que guanyaven com els que perdien tenien premi, ja que l’organització ha regalat a tots els nens a mida que anaven acabant la partida un val per un gelat, ha estat un detall bonic.

 

 

CRÒNICA 5

 

Gran desastre dels catalans en la ronda cinc, tant sols aconsegueixen la victòria  l’Alexandre Ventura, Daniela Velasco i Adrià Perez i aconsegueixen taules Pol Bover i Oriol Serra, s’ha de dir que l’Oriol ha estat una partida molt complicada on en tot moment tenia desavantatge a la partida, però finalment ha aconseguit unes taules molt lluitades.

 

Pel que fa a la resta de partides no hi ha massa que explicar, sembla que l’esgotament de la doble ronda afecta als nostres joves jugadors.

 

Ara inicia la recta final del campionat i l’Alexandre Ventura amb 4 punts de 5 possibles, té molta opció a medalla igual que els seus companys Guillem Salagran i Pol Bover amb 3'5 punts tots dos, també s’ha de dir que no està tot fet, ja que es una categoria que amb quatre rondes per davant encara hi ha opcions per tothom.

Demà divendres al matí toca descans i preparament de partides, esperem que es remuntin posicions per part dels catalans.

 

CRÒNICA RONDA 4

 

Avui a les 10 del matí ha iniciat la 4a ronda del campionat. Tant just arribar em comprovat que s’ha complert el refrany castellà “Mas vale tarde que nunca”, ja que quan em entrat a la sala de joc, tots els jugadors tenien el cartellet amb el  nom i l’autonomia, cosa que es d’agrair, i esperem que la resta de categories puguin tenir aquest detall la primera ronda.

 

Pel que fa a l’expedició catalana, no ha acabat d’anar les coses com es preveien, ja que l’Alexandre Ventura amb una siciliana, ha combinat aconseguint avantatge de qualitat, però després comet un greu error que la qual cosa possibilita al rival una red de mate imparable per l’Alexandre, tot i així aquest jugador promet en aquesta categoria, ja que juga amb molta concentració i habilitat.

 

Pel que fa a la partida del Guillem Salagran, aconseguit la victòria davant de l’Andalus Cameron Cortés, jugador que havia guanyat la primera ronda al català Guillem Porta. Ha estat una partida on a l’obertura el Guillem entrega un peó a canvi d’atac, la qual cosa queda en una posició molt còmoda.

 

D’aquesta ronda també volem destacar al jugador català Albert Pita, que després de precipitar-se en les primeres jugades, queda amb 3 peons de menys, i a partir d’aquest moment ha lluitat molt, fins al final aconseguir taules, tot i que possiblement havia aconseguit una posició guanyadora.

 

Des d’aquestes línees també volem felicitar al Guillem Salagran i al Guillem Porta, per que avui es el seu sant i esperem que de regal obtinguin la segona victòria d’avui, que els col.locaria en molt bona posició per la 6a ronda.

 

 

CRÒNICA RONDA 3

 

El dia de Sant Joan s’ha celebrat la tercera ronda del campionat, que per cert no ens ha tocat revetlla, ja que aquí, a Granada no es celebra la festa de Sant Joan.

L’expedició catalana ha aconseguit 6’5 punts de 10 possibles.

Els jugadors que avui han aconseguit el punt són: Guillem Salagran, Pol Bover, Oriol Panades, Adrià Perez, Guillem Porta i Alexandre Ventura, i unes taules la jugadora Daniela Velasco.

La partida jugada entre els dos catalans Guillem Salagran amb Daniel Garcia, les blanques, a la jugada 12 aconsegueix tancar l’alfil blanc del Daniel, i tot i que amb peça de menys el Daniel ha intentat remuntar no ha estat possible i el Guillem s’ha imposat per endur-se el punt.

 

L’Alexandre Ventura l’únic jugador de l’expedició que porta 3 punts de 3 possibles, ha fet una partida amb blanques devant del valencià Javier Alcañiz,

la partida ha iniciat amb una escocesa, i molt aviat el Javier fa un error que li costa una peça, i la partida.

 

La Daniela Velasco, ha jugat una partida molt tàctica, on entrega una peça per guanyar amb poques, però seguidament produeix un error que gairebé li costa la partida, però amb molta lluita i combinació aconsegueix unes taules molt treballades.

 

La resta de partides s’han desarrollat en normalitat i també destacar la bona jornada del jugador Guillem Porta, que tot i tenir peó de més, era una posició amb moltes opcions de taules, però el jove jugador amb una gran lluita i entregant un peó aconsegueix la victòria, després de quasi 4 hores de joc i tancant la sala.

 

Demà dia 25, torna a tocar doble jornada, i seran dues rondes que començaran a definir el campionat, esperem que els catalans després de la 5a ronda quedin en posicions per lluitar pel títol.

 

 

CRÒNICA RONDA 2

 

Avui en la segona ronda, els catalans hem aconseguit 6’5 punts de 9 possibles, comptant que hem tingut dos aparellaments entre nosaltres, han estat:

Pol Bover amb David Nuñez i Oriol Panades amb Daniel Garcia, dels quals el Pol i el David han fet taules i el Daniel s’ha imposat davant l’Oriol

 

El Guillem Salagran després d’una partida de 3 hores i mitja ha aconseguit taules, en un final, que no estava gens clar, després d’haver tingut opcions en tot moment durant la partida, fins al punt de que a l’apur de temps el Guillem podia guanyar torre neta, però els nervis a aquests joves jugadors moltes vegades els traiciona.

Els jugadors que porten 2 punts de 2 possibles són l’Oriol Serra, l’Alexandre Ventura i l’Albert Pita, que per cert aquest últim ha jugat una partida de 5 minuts i amb una durada de 11 jugades, la part anecdòtica de la partida ha estat que l’Albert s’ha deixat un cavall, el seu contrincant no ho ha vist i ha estat el cavall que ha fet mate a la pròxima jugada.

 

Una de les partides a destacar d’aquesta jornada es la que ha fet Guillem Porta amb negres contra Luis Guerrero, on el Guillem ha destrossat la posició blanca en poques jugades, sense donar opcions al rival.

 

Guerrero,Luis - Porta,Guillem [C54]

1.e4 e5 2.Cf3 Cc6 3.Ac4 Ac5 4.c3 Cf6 5.d3 0–0 6.a4 a5 7.Cbd2 d6 8.h3 Ae6 9.Axe6 fxe6 10.Db3 Dd7 11.Cg5 Axf2+ 12.Rd1 d5 13.Rc2 Ae3 14.Cgf3 Tfd8 15.g4 dxe4 16.dxe4 Cxe4 17.Rb1 Axd2 18.Axd2 Dd3+ 19.Ra2 Dxf3 20.Dxe6+ Rh8 21.Ah6 gxh6 22.Dxh6 Cd2 23.g5 Df7+ 0–1

 

Demà, dia 24 al matí els joves jugadors descansen i només jugaran per la tarda, i per tant demà aprofitaran el matí per fer turisme per Granada.

Per cert, hem d’informar que per la segona ronda els jugadors ja comptaven amb ampolles d’aigua proporcionada per l’organització,

 

 

CRÒNICA RONDA 1

 

Dia 23 de juny ha iniciat el campionat sub10 d’Espanya, l’expedició catalana va arribar el dia 22 sobre quarts de nou del vespre, just per agafar les habitacions i anar directes a la reunió de delegats.

La reunió va començar amb molta tensió, ja que el director del torneig va informar que aquest any no es deixaria entrar en cap moment als delegats-entrenadors dins la sala, cosa que no va agradar amb absolut als assistents a la reunió i gràcies a la pressió finalment l’organització i l’equip arbitral ha cedit a que els delegats-entrenadors acreditats entrin a la sala.

L’hotel, menjar, piscina i tot el que fa referència a l’allotjament es totalment correcte.

Però pel que fa a la part logística del campionat, hi ha una sèrie de detalls que dóna una imatge una mica pobre d’una final d’Espanya, us anomenaré alguns d’aquests detalls:

A la sala de joc no compta amb els cartells individuals, amb el nom i comunitat del jugador/a, que es posen en cada taulell on toca jugar, cosa que fa que aquesta categoria de jugadors i jugadores tant joves, alhora de seure sigui una mica problemàtic, a més pels delegats-entrenadors si vols saber qui són els jugadors (possibles rivals)  tens que anar cada vegada a mirar el ranking i buscar el jugador.

Les acreditacions, no són aquells cartellets impresos amb el nom, a les quals estem acostumats i que després ens guardem de record, si no que són uns fulls fotocopiats i retallats, als quals entre els pares i delegats hem anat posant el nom i comunitat dels nostres jugadors amb bolígraf.

Per últim detall, a dos minuts d’iniciar-se la partida ens adonem que els nens ni tant sols compten amb una ampolla d’aigua, tal i com també estem acostumats quan participem en campionats de gran importància, després de preguntar-ho a l’organització ens informen de que no hi haurà aigua, per tant i gràcies als pares cadascú s’ha tingut que comprar l’aigua per donar-li als nens. Vull recordar que a Granada la temperatura mínima aquests dies es 30 graus.

 

L’expedició catalana compta amb 10 jugadors i 1 jugadora en aquesta categoria, i la primera ronda hem aconseguit 7 punts d’11 possibles, però tant sols amb dues derrotes, esperem que a la tarda puguem aconseguir més punts.