Restauració línia de trinxeres (estiu 2003)
 
El 6 de setembre de l'any 2003, el CEBE va fer la presentació pública d'una línia de trinxeres que ha recuperat a la zona boscosa del Mas d'en Grau, a 4 km de Gandesa.
Durant els mesos de maig i agost, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gandesa i els propietaris de les finques, es van realitzar aquests treballs que han permès recuperar també 16 parapets on s'instal·laven metralladores i 9 barraques de pedra on es refugiaven els soldats
Fins a aquest límit, en principi ocupat per les tropes de Franco, van arribar el 26 de juliol de 1938, un dia després del pas de l'Ebre uns 3000 soldats republicans polonesos, israelians, hongaresos i espanyols, membres de la 13a Brigada Internacional, i el 3 d'agost un 70 % d'ells havien mort. Els va rellevar la 122a Brigada de la 27a Divisió, que va resistir fins a la contraofensiva franquista, un més després. La Batalla es va acabar al cap de dos mesos.
Es tracta del primer espai museístic a l'aire lliure a ser recuperat, "perquè trepitjant la zona bèl·lica, els visitants es puguin sensibilitzar més sobre els esdeveniments que van succeir aquí".
Parapet de les trinxeres