Exposició d'octavetes
 
El 2 de setembre de l'any 2000 s'obria una exposició permanent de 60 octavetes de propaganda tan nacional com republicana llençades per avions en el Front de l'Ebre. Aquesta propaganda s'inclou en la guerra psicològica realitzada pels dos bandos durant tota la Guerra Civil Espanyola.
     

L'exposició pretén recuperar un aspecte poc estudiat del conflicte civil, l'anomenada "Guerra psicològica", amb la qual tots dos bàndols atemorien i desmoralitzaven l'enemic a trabés de fulls propagandístics que llençaben a les mateixes trinxeres. Els fulls volanders que s'exposen, estan escrits en castellà, català, i italià. Algunes també en anglès i francés, ja que de vegades anaven dirigides als brigadistes republicans o als soldats alemanys i italians que lluitaven al costat de les tropes de Franco.
La major part dels fulls contenen missatges d'una gran crueltat i per això havien de ser cremats o destruits immediatament, ja que n'hi havia de informaven les tropes, que desconeixien com evolucionava la guerra.
L'expossició ofereix un nodrit repertori d'aquestes enverinades missives, la majoria de les quals intentaven convèncer els soldats perquè es canviessin de bàndol, assegurant que a l'altre costat de front no hi faltava el pa, la llum ni el carbó.