EXPOSICIÓ: memÒria democrÀtica a tarragona, UN PASSAT PER NO OBLIDAR. (10 DE MAIG A 14 DE JUNY DE 2014)
 
Dilluns dia 12 de maig de 2014 a les 19:00 h, es va presentar l'exposició: "Memòria Democràtica a Tarragona, un passat per no oblidar ". Hi van assistir el comissari de l'exposició, Sr. Francesc-Xavier Tolosana, Sra. Mercè Giner (associació de víctimes de la repressió franquista a Tarragona i l'alcalde de Gandesa, Sr. Carles Luz.

Exposició organitzada per l'Associació de víctimes de la repressió franquista a Tarragona.

Vol retre homenatge a les persones que van perdre la vida lluitant contra el feixisme, tot defensant la dignitat del poble i la legalitat republicana.

No vol ser únicament un exercici de meòria, sinó també un espai molt sintetitzat que mostra el que va intentar ser la II República Espanyola, el que va legislar i les respostes reprersores en l'àmbit legislatiu i, sobre tot, contra les persones, que van produir-se amb el suport de les forces del capital, del feixisme italià, del nazisme alemany i de la jerarquia de l'Esglèsia catòlica.

Com i quan va arribar la II República? Quines lleis va promoure? Com varen respondre les forces feixistes? Quina legislació van imposar? Quines eren les intencions del militars revoltats? Com eren els judicis Sumaríssims? On estaven els llocs de repressió a Tarragona? On afusellaven? on estan enterrats? Quines van ser les cares de la repressió?.... l'exposició intenta respondre tots aquests interrogants.