EXPOSICIÓ "CONTES INFANTILS DE GUERRA" . (18 DE FEBRER AL 30 DE MARÇ DE 2014)
 
El dimarts dia 18 de febrer de 2014 a les 19:00 h, es va inaugurar la exposició "Contes infantils de la Guerra". Hi van assistir l'alcalde de Gandesa, Sr. Carles Luz, i el director territorial de BBVA a Catalunya, Sr. Xavier Queralt. Durant l'acte, obert al públic, el comissari de l'exposició, Sr. Sergi Freixes, va realitzar una visita guiada per a tots els assistents.
L'exposició Contes infantils de la guerra ens explica la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil Espanyola, posant l'accent en el bàndol republicà. Partint de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, l'exposició ens mostra com els contes infantils van passar a formar part de l'engranatge propagandístic del moment. Del Comissariat de Propaganda a la Editorial Estrella, d'‘El més petit de tots', a les adaptacions de contes clàssics com ‘El gato con botas', els contes infantils es van convertir en una arma singular per ensenyar als més petits el món dual de bons i dolents que, en certa manera, s'estava enfrontant de forma fraticida en el camp de batalla.

Comissariada per Sergi Freixes i Jordi Garriga, l'exposició és un viatge que s'atura per mostrar-nos amb detall diferents episodis de la Guerra Civil, i s'estructura en els següents àmbits: Context històric, Finalitat ideològica i propagandística, Exemples de contes clàssics adaptats, El Ministerio de Instrucción Pública, El Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Infantívola, Autors destacats i Il·lustradors destacats i, finalment, Literatura infantil del bàndol franquista de la guerra i la postguerra.
La mostra forma part del programa d'exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA porten a diverses poblacions d'arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. L'objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d'interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d'expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori.