PRESENTACIÓ LLIBRE: "eLS CIMS INVENCIBLES, ENTRE PÀNDOLS I CAVALLS". (2 DE MARÇ DE 2013)
 
El dissabte dia 2 de març de 2013 a les 19:30 h, es va realitzar la presentació del llibre "Els cims invencibles, entre Pàndols i Cavalls" de la senyora Carme Meix.
La presentació va anar a càrrec del Sr. Antón Monner.
"Aquesta novel·la relata els fets i conseqüències de la Guerra Civil Espanyola tal com els van viure alguns dels seus protagonistes, que mai no van somiar ser-ho. Quatre amics de Gandesa, un poble rural adormit en la pau de les vinyes, “on mai no hi passa res”; l'Agustí, que va intentar escapar-se a França i es va veure obligat a tornar i integrar-se a l'exèrcit republicà; l'Àngel, un xicot de Gandesa que va haver de fugir dels assassinats comesos en aquells pobles de la Terra Alta per una banda d'incontrolats, i va acabar enrolat al Terç de la Mare de Déu de Montserrat; o el Josep, casat i pare de família, que també va ser forçat a anar al front; el Jordi, membre involuntari de la Lleva del Biberó; o del Sebastià, amb el cap ple de fantasies i proclames. Tots ells, d'una manera o altra acabaran creuant el seu destí a la Batalla de l'Ebre, que tenyí de sang les nostres terres. "

Carme Meix i Fuster , (Gandesa, 1937) és llicenciada en filologia catalana. Ha estat guanyadora, entre altres premis, el de Caterina Albert i Paradís de poesia, 1991, i el de Novel·la Històrica de la Universitat de Lleida, 1995, amb El crit de l'esparver (Pagès editors, 1996). També és autora de la novel·la La dansada (Pagès Editors, 1996).