BARRI JUEU O CALL DE FALSET ©LoLa Galicia

Cal de Falset

Carrer Mossèn F.Mestres,10

Call de Falset

Carrer Lluç , 6-8

LoLaG edició producció audiovisual.  (SEO) Posicionament web en buscadors. Internet gestió. Plantilles web .Diseny-administració. Grafisme web .Foto-Vídeo fotoswebs.Posters.

 

 

Presentació

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Call de Falset entre els segles XIII-XV, fou un lloc on de residència d'un nombre elevat de famílies jueves, fet que li va donar l' estatus d'aljama. Al segle XV com aljama  representativa i preponderant que eren, estaven representats a la Disputa de Tortosa.Cal destacar la figura d'un metge molt  famos anomenat Astruch.Durant l'expulsió, moltes families hebrees es convertiren al catolicisme i Falset va estar present en processos inquisitorials.

Del pas d'aquest important fet històric a Falset,queda el  Call, encara avui dia delimitat. El Call es troba situat al carrer conegut avui dia pel nom de Mossèn F.Mestres, entre la Plaça Vella i el carrer de Dalt, i per l'altra banda,entre el carrer de Baix i el carrer del Lluç,carrer vital del Call .

Afrontant al carrer Lluç podem trobar el carrer de  Mossèn F.Mestres, nombre 6 i 8, on sembla que era  el pati de la sinagoga .

  Al carrer Mossèn F.Mestres,el nombre 10 sembla que era part de la sinagoga adossada al pati de sinagoga

 


LoLaG edició producció audiovisual. Foto- Video (SEO) .Posicionament web en buscadors

 
 
 

fotos©LoLa Galicia Prohibit d'utilitzar sense autorització expressa. .RD Legislatiu 1/1996 Ley de Propietat Intelectual.