DISCURSOS DE BENVINGUDA
DISCURS DE BENVINGUDA AL 9è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 21-1-2002

Abans de començar, voldríem fer un breu recordatori pel nostre company Pep Vives, Capblanc, membre de la comissió des del primer moment, que ens ha deixat.
 

Benvolguts barbuts!

Diuen que el gener és un mes malfeiner. Un mes gandul? Certament, no.

Els barbuts del Vendrell no ens tallem un pèl a l’hora de retrobar-nos ara que al gener floreix l’ametller.

Al final de cada sopar, cada barbut s’emporta una obra d’art en dues dimensions, però d’obra d’art en portem sempre una a sobre i en tres dimensions:

Hi ha barbes atapeïdes i espesses a l’estil bohemi modernista; n’hi ha d’altres de quatre pèls, barbes incipients del més pur estil naïve i d’altres esculpeixen formes ben recargolades i originals.
 

Amb l’any dos mil dos s’han acabat les pel...es, però no s’ha acabat el pèl. Amb pèls i senyals les televisions han donat més barbes que mai, les barbes dels talibans. I ha vingut d’un pèl que als nous euros no hi hagués el perfil d’un barbut.

Un altre any ens hem reunit perquè els barbuts no tenim un pèl de tontos i trobem que un sopar fa de molt bon passar. A més a més, no podem oblidar que també les barbes entretexeixen una bona amistat per damunt d’altres aspectes de la societat.

I com que no us vull prendre més temps perquè l’àpat és a punt de començar, acabo el discurs, tot desitjant-vos un bon novè sopar dels barbuts.
 

joan-ramon ivern i pinazo (petaquilla)

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 10è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 20-1-2003

 

Jaume-Pau Cañas i Figueras

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 11è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 19-1-2004

Un altre any ens retrobem tots plegats, com si d'una vella tradició mil·lenària es tractés. D'aquí a uns anys ho serà, no en dubteu pas.

L'esperit d'aquesta trobada ens obliga irremeiablement a passat llista no pels que no han pogut venir, si no pels que no ho podran fer mai més, una de les normes que ens imposem és l'anonimat i la igualtat, que ens aboca a la fraternitat, però arribat l'òbit, trenquem la regla i a l’anomenara en Jordi Saperes, homenatgem tots els barbuts que al llarg d'aquests onze anys han fet el seu traspàs.

Superat l'obligat i respectuós tràmit ens disposarem a degustar aquest sopar, que no serà SANT, però sí SA.

Sense més preàmbuls, disfrutem força, i sobretot de la companyia i la conversa.

Bon profit, salut i fins l'any que bé.

Jordi Inglès i Bo (Bero)

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 12è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 24-1-2005

Jordi Inglès i Bo (Bero)

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 13è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 23-1-2006

Bona nit a tothom.

Una vegada més ens disposem a encetar aquest sopar i aquesta vegada davant del nostre mar mediterrà, tot recordant com ja és costum a tots els babuts que ja no són en aquest món foll, de trifulgues i estatuts insatisfets, de fumadors i no fumadors, de guerres i injustícies... per això, aquest àpat nocturn no pretén res més que donar un fil de llum a un espai de temps curt, però agradable, en que el denominador comú és la barba, i encara que per a molts som mal carats d'aspecte, converim aquest espai en un lloc de convivència.

Agraïts doncs per haver pogut venir, encara que el 13 no complagui a tothom. Que vagi de gust i fins l'any vinent.

Jordi Inglès i Bo (Bero)

DISCURS DE BENVINGUDA AL 14è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 22-1-2007

Bona nit a tothom.

 

Josep Maria Benito i Serra

Llegit per Jordi Inglès i Bo (Bero)

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 15è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 21-1-2008

Ben trobats barbuts, any d'eleccions, però no patiu que ara no en parlarem pas.

Som aquí com cada any, per fer valer col·lectivament aquesta particularitat pilosa que en un mon immers en conflictes, globalitzacions, negocis i demés trifulgues, ens distingeix de la resta i a més de franc.

També és veritat que la barba ens dóna una personalitat a cada u, doncs tots sabem que no n'hi ha cap d'igual.

Tant és així que els efectes en els rasurats i a la resta de mortals poden tenir una gran varietat de reaccions, de respecte, de rebuig, impressions equivocades, vaja que pels que no en portan, sempre tenen un repte al davant per a rumiar-hi.

Tant és així que ens voldrien tots a la mateixa mida, i la varba els resulta un obstacle insalvable.

De totes maneres ham vingut a sopar i no a fer una conferència sobre qüestions de pèl.

Sopeu, enraoneu i disfruteu aquesta estona agradable.

Pensant que l'any que vé hi tornarem.

Bon profit.

21 de gener de 2008

Jordi Inglès i Bo (Bero)

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 19è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 23-1-2012

 

 

 

23 de gener de 2012

Jordi Inglès i Bo (Bero)

 

 

 

 

 

 

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 21è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 20-1-2014

Benvolguts companys pilosos:

Malgrat "tot, i quan diem tot, és tot, i ja us podeu imaginar i pensar el que volgueu del què és aqust "tot", doncs el pensament és lliure, i més en aquest món que gira i sembla que de tant voltar s'hagi destarotat, capgirant la lògica i el que és elemental.

Però nosaltres som ferms a la nostra fesomia, no dic pas que tinguem molta cara, però sí molt de pèl.

La setmana dels barbuts farà honor a la seva tradició i avui, el dia de Sant Sebastià i 20 de Enero de mal recotd pels vendrellencs i vendrellenques, "fot un fred que pela", convidant doncs a passar una bona estona menjant, bevent i no oblideu tertuliant.

Gràcies per la vostra fidelitat, i qui sap què passarà l'any que vé, no ho sap pas ningú, però segurament ens retrobarem tots plegats.

Que us vagi de gust.

Sopar dels barbuts 2014

20 de gener de 2014

Jordi Inglès i Bo (Bero)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 22è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 26-1-2015

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 25è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 22-1-2018

 

Estimats companys, bona nit!

(Això sona a despedida) i en realitat així és, doncs després de 25 anys, els barbuts organitzadors pleguen, i donen la benvinguda al relleu, un relleu jove i amb la llibertat de montar aquest sopar 25 anys més de la manera que vulguin, allà a on vulguin i el dia que vulguin.

Enmig de tantes trifulques al nostre país, on en tots els bàndols hi ha barbes, i amb unes quantes d'engarjolades hem de recotdar els que ja no hi són, tant per traspàs com per edat, segur que tots recotdem algú o altre i els tenim presents.

Sopeu, soboregeu el local i la conversa i l'any que vé el relleu segur que ho farà més bé.

Jordi Inglès (Bero)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 23è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 25-1-2016

Bona nit a tothom

Com ja fa anys, ens trobem reunits al voltant de la taula pel fet de compartir una característica comú: el fet de no afaitar-nos gaire sovint.

Aquest any és ja la vint-i-tresena vegada, deunidó.

Potser que, en la vida de cada dia, no hi hagi coincidència ni relació entre molts de nosaltres, però aprofitant la circumstància de la barba, tornem a retrobar-nos per celebrar que mantenim la decisió de portar-la.

De totes maneres, tots plegats ens anem fent grandets, el pèl ja es va tornant blanc -quina diferència si comparem fotografies dels primers anys, amb les d'ara-. Per això calen noves barbes que ajudin a enfosquir la mitjana del color o no hi haurà massa futur.

Pensem que cal també un recanvi dels que, amb més o menys encert, intentem que la festa es converteixi en un moment agradable que faci venir ganes de repetir-la. Nova gent significa canvi i noves idees, esperem que alguns us animeu, especialment els joves.

 

DISCURS DE BENVINGUDA AL 25è SOPAR DE BARBUTS DEL VENDRELL 22-1-2018

Estimats companys, bona nit!

(Això sona a despedida) i en realitat zixí és, doncs després de 25 anys, els barbuts organitzadors pleguen, i donen la benvinguda al relleu, un relleu jove i amb la llibertat de muntar aquest sopar 25 anys més de la manera que vulguin, allà on vulguin i el dia que vulguin.

En mig de tantes trifulques al nostre país, on en tots els bàndols hi ha barbes, i amb unes quantes d'engarjolades, hem de recordar els que no hi són, tant per traspàs com per edat, segur que tots recordem algú o altre i els tenim presents.

Sopeu, assaboriu el menjar, el local i la conversa, i l'any que vé el relleu segur que ho farà més bé.

 

Jordi Inglès (Bero)