NANS

Els nans són descendents dels Set Pares, els primers senyors, creats a partir de la terra pel Vala Aulë. Ell és el Ferrer dels Valar, el creador de les muntanyes, anomenat Mahal pels nans.

Eru manà a Aulë l'execució d'aquesta creació seva ja que es sortia de l'esquema de la cançó original. Però, en el moment de l'execució, sentí pietat per aquests petits éssers i els hi va perdonar la vida amb la condició que no despertessin sobre Arda fins que ho haguessin fet els Elfs. Després del seu naixement, els Set Reis formaren tribus basades en el seu llinatge i es separaren disseminant-se per tota Terra Mitja. Malgrat la seva disseminació van seguir en contacte i van donar lloc a una reputació universal d'aspresa, sentit del pràctic i lleialtat total. Els Nans vivien en terres altes i rocoses i a les profundes cavernes de les muntanyes. Eren grans miners i artesans, vivien en grups tancats i preferien les ciutats subterrànies que acostumaven a estar excavades en abruptes turons i muntanyes.

Els nans creien que cada llinatge tenia un esperit comú que impregnava i unia a tots els seus membres. Veneraven els seus avantpassats per sobre de tot, però a qui veneraven per sobre de tots era a Aulë, el seu creador. Encara que només un terç de la raça eren dones, eren monògams. Baixos, grassos, forts; de cabells negres, vermells o marró fosc, duien cabells llargs i barbes (que a vegades trenaven). Acostumaven a dur vestits pesats amb capes i caputxes. Sobris, tranquils, desconfiats i a vegades cobdiciosos els seus guerrers eren valents i mai es feien enrera. Entre els nans es respectaven i es tenien com a germans, a les altres races, en canvi, les depreciaven considerant-les inferiors. Personatges amb un gran sentit de l'honor, recompensaven al que els ajudava i castigaven a l'enemic. En especial depreciaven als Orcs, Huargs i Dracs. També val a destacar la seva desconfiança envers els mags i Elfs.
.

.

Ets el visitant número  des del 13-9-1998