HOBBITS (Kuduk)


Els hobbits tenen un origen poc clar, encara que sembla ser que sorgiren a l'Est a la Primera Edat, més o menys alhora dels Homes. De fet, es diu que estan relacionats amb ells. En canvi, les seves costums són úniques: caven i excaven i viuen en "forats"; d'aquí el seu nom Kuduk, que significa "morador de forats".

Medeixen entre els 60 i els 120 cm, cosa que els converteix en els més petits dels pobles que parlen. Tendeixen a ser grassonets i tenen uns peus grans, peluts i molt resistents. Tenen una resisténcia molt gran quan se'ls obliga a viatjar grans distàncies, encara que normalment no foten brot. Les seves mans són gairebé immuns al fred i a la calor, això fa que no necessitin dur sabates. Arriben a l'edat adulta als 30 anys i viuen entre 90 i 110 anys.

Són grans artesans, però no els agraden les maquinaries complicades ni la màgia. Tenen pocs vicis: menjen 6 cops al dia, fumen en pipa i tenes molts objectes brillants. La seva vida és rutinària i viuen aïllats del món, d'aquesta forma no han sigut molestats quan hi han hagut guerres. Normalment no acostumen a sortir de "La Comarca" (situada a l'Oest de Terra Mitja, és la zona on viuen) però en alguns casos han tingut aventurers com Bilbo, Frodo, Sam Gamny, Merry, Pippin...
Parlen una variant de l'oestron (que és el hobbític modern). Els tres tipus principals de hobbits són: Pelosos, Forts i Albos.

.

Ets el visitant número des del 13-9-1998