HOMES (HILDOR o ATANI)


Els homes foren els Segons Nascuts i aparegueren per primera vegada al Llunyà Est durant la Primera Edat. Allí, a una trerra anomenada Hildórien, despertaren per trobar-se amb un continent salvatge i pasà algun temps abans que coneguessin els Primers Nascuts, els Elfs. Foren els elfs que els donaren el nom de Hildor (Els Seguidors), encara que ara se'ls anomena més comunment amb les llengues quenya Atani o sindarin Edain (el segón poble).

Els homes es diferencien dels elfs en moltes coses, la més evident d'elles el seu "Dó de la Mort". Els homes són mortals i viuen les seves breus vides amb un foc i una passió que no es veu en les altres races. També són variats i amb freqüència vulnerables i imperfectes. A diferència dels Primers Nascuts, són bastant vulnerables a les enfermetats i a les temperatures extremes. Però al mateix temps, rara vegada es cansen de la vida.

Hi han dos grans grups d'humans: els Homes Alts, a qui se'ls sol anomenar Edain, i els Homes Comuns, aquells que no s'aliaren amb els elfs a les guerres contra Morgoth. Alguns parlen dels Homes del Nort com un tercer grup, Homes Mitjans que estan racialment pròxims als Edain però que no es beneficiaren de ningun contacte o aliança amb els elfs.

Els Homes Alts són excepcionalment grans, amb estatures de 1'90 a metres i que pesen entre 100 i 135 kilos. Els seus grans hossos i musculatura els hi donen una aparença impresionant; sols els elfs Noldor poden comparar-se'ls amb força. En canvi, no són tan àgils ni resistents com els elfs. Els cabells dels Homes Alts solen ser de color castany fosc o negre. Els seus ulls blaus, grissos o negres. I la seva pell sol ser clara. Els que són de pura raça viuen fins els 250-300 anys.

Els Homes Comuns són més nombrosos i menys afortunats. Robustos i relativament baixos (entre 1'50 i 1'92 metres) han donat origen a una gran diversitat de tipus. La coloració de la seva pell i pel varia des de els marrons i negres més foscos fins els tons rosos i vermellosos més clars. A diferència dels Homes Alts, molts llueixen barba i bigoti. D'ells prové la majoria dels llinatges humans de Terra Mitjana.

.

Ets el visitant número  des del 13-9-1998