VALAR

Els Valar eren els més poderosos d'entre els Ainur. Foren els primers éssers que creà Eru i la seva missió era la d'acomplir la Cançó Original. Els Valar residien en un principi als Palaus Intemporals on aprenien de la Cançó Original i gaudien de la companyia d'Eru. Aquest marxà per continuar els seus viatges i fou llavors quan els Valar començaren a crear Arda tal i com Eru ho havia predisposat. Alguns baixaren a viure a Arda, on foren associats amb els elements.

Els Valar eren quinze: Manwë (Rei dels Vents), Varda (Reina dels Estels), Melkor o Morgoth (L'Enemic Fosc i mentor de Sauron), Yavanna (Donadora de Fruits), Vána (Joventut eterna), Vairë (la Teixidora), Ulmo (Senyor de les Aigües), Aulë (El Ferrer), Oromë (Senyor dels Boscos), Lórien (Senyor dels Somnis), Mandos (Guardià dels Morts), Estë (La Sanadora), Nessa (La Ballarina), Tulkas (El Campió) i Nienna.

Manwë era el principal Valar, el més poderós i el preferit d'Eru. Varda, la Reina dels Valar, era la creadora dels Estels i per aquesta raó era anomenada pels Elfs Elebeth. Melkor era un Valar molt poderós també; era quasi tant poderós com Manwë i va arribar a ser-ho molt més, però la seva ambició ho destrossà tot. En la seva persona sorgí el mal. Instal.lat a Arda creà grans exèrcits per a combatre els Valar. Els seus exèrcits eren comandats pel Maiar Sauron i estigueren a punt de vèncer els Vàlar, però al final Melkor, o Morgoth com l'anomenarien més tard els Elfs, fou vençut i destronat al buit.

Després d'això els Valar s'instal.laren a Aman deixant així la Terra Mitjana i foren els Maiar i més tard els Istari els que s'ocuparen dels assumptes de la Terra Mitjana. Poc a poc anaren distanciant-se més dels habitants d'Arda fins arribar a desaparèixer del tot de la seva vida.
 
 


.

Ets el visitant número  des del 13-9-1998