MAiar

Els Maiar eren Valar menors creats poc després dels primers Valar. La seva missió era servir als poderosos Valar i ajudar-los, així, a crear Arda. Pocs d'aquests Maiar foren recordats posteriorment pels pobles de la Terra Mitjana. D'entre aquests recordats Maiar es troben Eönwë (servidor de Manwë), Arien (Esperit del Foc),  Tilion (El Caçador de l'Arc de Plata), Ossë i Uinen (servidor d'Ulmo), Melian (servidora de Vána) Tom Bombadil, Baia d'Or, i Sauron (El Senyor Fosc).

Eönwë era el més poderós dels Maiar, el seu poder era tant gran que era comparable al dels Valar. Arien era la més adorada pels homes ja que era ella qui guiava la direcció del sol tal i com Tilion ho feia amb la Lluna durant la nit. Ossë era el senyor de les Ones i era temut per tots els mariners, tot al contrari que la seva dona Uinen, que era adorada per aquests ja que era la única capaç de calmar les ires del seu marit. També s'ha de nomenar Melian, servidora de Vàna que passà a la Terra Mitjana on es casà amb Elwë, senyor dels Eldar i visqué amb ell fins que aquest fou assassinat, llavors ella tornà cap a Valinor.

Malauradament no tots els Maiar foren bons. Hi va haver un nombrós grup de Maiar que foren corrumputs per Melkor com els Balrogs, els Vampirs i els Licàntrops d'entre altres, però el principal i més important fou Sauron. Aquest que fou la mà dreta de Melkor durant el seu regnat de terror passà a ser el senyor del mal ulteriorment. Fou vençut diversos cops fins que acabà perdent tot el seu poder amb la destrucció de l'anell únic.


.

Ets el visitant número  des del 13-9-1998