INTRODUCCIÓ
Ranma 1/2 és una sèrie que va emetre la meva "estimada" (en to extremadament irònic) Antena 3. Com és de suposar van fer una d'aquelles desgràcies que fan d'emetre els capítols en l'ordre que els hi ve de gust (quina sèrie d'Antena 3 no ha patit això?). D'aquesta forma, una sèrie de gran interès com és Ranma 1/2 va resultar avorrida de seguir, ja que no és gaire divertit veure l'episodi 40 i l'endemà tornar a veure per quarta vegada el capítol 15. Afortunadament fa un parell d'anys la va comprar TV3 que, si també és veritat que es llueix (com ho demostra emetent des del començament Bola de Drac cada cop que haurien de començar els capítols nous, ja que realment TV3 no els posseeix). Bé, com deia abans de començar a criticar a totes les cadenes que se m'han passat pel cap, Ranma és una sèrie molt interessant. Ho és perquè hem de partir de la base que és de la Rumiko Takashi, i qualsevol obra d'aquesta autora és interessant (com a mínim per mi). Ho és perquè ens mostra uns personatges d'un disseny excel·lent (en el que es refereix a la sèrie de televisió) que malgrat tenir problemes greus són la gent més despreocupada que et puguis tirar per la cara. L'únic que tenen al cap és ser més forts, aconseguir una revenja estúpida o robar roba interior femenina. No és una sèrie seriosa en absolut i, si bé això li don un toc d'humor, també aconsegueix fe'ns perdre els nervis per la immensa quantitat de xorrades que succeeixen.

En Ranma Saotome, un noi gens normal i corrent, arriba amb son pare a casa dels Tendo, després d'haver viatjat tota la vida entrenant-se, per situa's i casa's amb la filla petita d'en Tsun Tendo: l'Akane. Però en Ranma té un petit problema, en un dels seus viatges va caure a la font de Jusenko i fou maleït a convertir-se en noia cada cop que es mulle's amb aigua freda, i a tornar-se noi altre vegada cada cop que es mullés amb aigua calenta. El seu pare, en Gemma Saotome, també hi va caure, però ell es transforma en Panda.

Sota aquest argument tan original transcorren les aventures de'n Ranma i van apareixent nous personatges amb les seves respectives històries, problemes i ambicions. En un principi, el cas de les transformacions de'n Genma i de'n Ranma són aïllats, però segons transcorre la sèrie van apareixent personatges que també es poden transformar. Exemples en són la Shampoo, que es transforma en gata o en Ryoga, que es transforma en porquet (la qual cosa sí que és una veritable putada). La sèrie continua i continua... i Déu sap el que passa al final, però jo no ho sé. Crec que ho tinc en una revista. Si algun dia ho llegeixo ja ho escriuré, d'acord? Bye.
 


Enrera - Atrás - Back
Menú
Següent - Siguiente - Next
Tornar a Manga - Volver a Manga - Back to Manga
Tornar a Inici - Volver a Inicio - Back to begining

e-mail

Ets el visitant número  des del 13-9-1998