MOMENTS ESTEL·LARS

actualitzat: 12.02.2005

 

És dificil decidir quins són els moments estel.lars quan n'has passat moltes i de tots els colors. N'hi ha alguns, però, que han quedat a la memòria col·lectiva d'una manera especial, més pel que van representar en aquell instant que per la seva importància objectiva.
Aquesta secció anirà canviant i creixent amb el temps. No deixeu de visitar-la de tant en tant!

 

 

Això era al juliol de l'any 1980. Després de gairebé un any d'assaig, la colla es va presentar la Tarragona Dansa al concurs de Santa Margarida de Montbuí. Un tercer lloc previsible (de tres colles), i el primer trofeu.

 

 

La Tarragona Dansa va guanyar el concurs del Poble Espanyol els anys 1985, 1987, 1988 i 1989 (els dos darrers al Parc de l'Escorxador i a les instal.lacions esportives del F.C.Barcelona). Aconseguint en propietat el trofeu cedit per la Casa Reial, va consolidar definitivament el seu prestigi. Va tornar a guanyar l'any 1995 al Pla de la Catedral després d'alguns anys fent el segon lloc, a l'ombra de la colla Vallderoure de Calella.

 

 

La feina d'ensenyament realitzada a les escoles de la ciutat es materialitza en les colles Petits Tarragona Dansa (1995) i Xerinola (1996). Finalment es tanca el cercle l'any 1999 amb l'aparició de les colles juvenil i veterana de l'Agrupació.

 

 

És el 5 de novembre de 2000. La Nova Tarragona Dansa es proclama campiona de Catalunya juvenil a la final de Valls-2000. Un somni fet realitat!! També guanya el campionat de punts lliures i el de colla completa.

 

 

I per demostrar que ganes i qualitat en tenia de sobres, la Nova Tarragona Dansa va guanyar amb molta autoritat el segon campionat de Catalunya consecutiu a Valls, el 18 de novembre de 2001.

Va guanyar també el campionat de revesses, el de punts lliures i el de colla completa.

 

 

 

Com diuen que no hi ha 2 sense 3, la Nova Tarragona Dansa guanya el tercer campionat de Catalunya juvenil a Valls, amb una colla completament nova.
Camí de fer història?
Només les colles Joia Nostra i Oreig Naixent havien assolit abans tres campionats juvenils seguits, però mai cap colla n'ha guanyat quatre...

 

La Xerinola va completar una temporada 2002 impressionant guanyant el seu primer Campionat de Catalunya de Lluïment.

9 campionats de Catalunya en tres temporades: 4 de lluïment, dos de punts lliures, un de revesses i dos de colla completa: feina ben feta!

Plaça Soller, 24.11.2002

 

A Valls, el 2 de novembre de 2003 la colla Nova Tarragona Dansa es proclama per quart cop consecutiu campiona de Catalunya juvenil.

Fent història! El premi perfecte a una temporada 2003 excel·lent per a l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa.

 

Novament Valls marca el punt culminant d'una temporada molt bona per a l'A.S.Tarragona Dansa: els juvenils de la NTD es procamen Pentacampions i acaben d'arrodonir un any on la TD i la Toc de Dansa igualen les seves millors classificacions de la història.

 

Els 25 anys de Tarragona Dansa s'inicien el 16 de gener amb un concert extraordinari al Palau de Congressos: el Duel de Cobles, amb la participació de la Reus Jove i La Principal de Tarragona serà, a més d'un gran èxit de públic, un acte que ocuparà espais importants a premsa, ràdio i televisió de Catalunya.