(Octubre - Desembre 2005)

Actualitzat: 31.12.2005

Un aniversari per sempre
Fundació UCS
Un campionat en crisi
Un aniversari per sempre

 

El 25è aniversari de la Tarragona Dansa acabarà ben aviat, el proper dia 19 de febrer, amb un concert de cloenda i al mateix temps de presentació del disc compacte editat per l'Agrupació.
D'aquest aniversari ens quedarà per sempre un Duel de Cobles del que se'n parlarà encara d'aquí molt de temps a Tarragona. Ens quedarà l'enregistrament d'un CD de sardanes "amb D.O. Tarragona Dansa", que com s'ha fet amb tota la cura possible, cuidant els detalls més petits, serà un gran èxit. Ens quedaran les imatges i vivències del retrobament de balladors i ex-balladors al concurs de Tarragona. Ens quedaran per sempre tres sardanes noves, estrenades enguany, i les bones estones que hem passat junts a les sortides al País Basc, a Londres i a les activitats socials.
Quedarà el concert de cloenda que volem convertir en tot un aconteixement social, amb l'auditori de Caixa Tarragona ple de gom a gom.

Ens agradaria acabar aquest aniversari amb l'edició d'un llibre-recull dels darrers 25 anys de sardanisme a Tarragona, però això ja són paraules majors.

Acaba un aniversari i comença el primer dia del futur. Com deia Lluís Llach: que tinguem sort, i la vida ens doni un camí ben llarg.

 

tornar a l'inici
Fundació UCS

L'any 2004 prenia cos un projecte que va tenir una gestació llarga i complicada: la Fundació privada Unió de Colles Sardanistes. Complicada perquè la creació d'una fundació implica el dipòsit inicial d'una important quantitat econòmica que la UCS no tenia.

Un cop resolt el tema econòmic, es va legalitzar la fundació i van començar els contactes amb grans empreses de nivell nacional i multinacional per obtenir subvencions que fessin possible a la UCS tirar endavant projectes importants, i a les empreses associar d'alguna manera la seva imatge amb la sardana, als valors que representa a casa nostra, i obtenir avantatges fiscals.

Però aquesta fòrmula no ha acabat de funcionar fins ara. L'any 2005 es tancarà sense l'èxit que mereixen els contactes continus i les gestions que des de la junta de la UCS s'estan fent a nivell d'empreses, i sense que les colles hagin entés tampoc massa bé la utilitat que la fundació pot tenir de cara a les seves activitats.

Esperem que la situació canvïi l'any 2006, perquè l'eina és molt important i de trobar un patrocinador solvent pot significar un abans i un després al sardanisme de competició.

tornar a l'inici

 Un campionat en crisi

 

La situació del campionat de Catalunya de colles, especialment a les categories juvenil, infantil i alevina, reflexa la greu crisi que el sardanisme de competició -ens agradi o no- està vivint.

Una crisi que potser no és aïllada (també estan en crisi els aplecs, dieun), però que en molt poc temps pot acabar amb el model de competició tal com el coneixem.

El pitjor de tot és que no som capaços de sortir d'aquesta dinàmica que ens arrossega, ni a nivell local -poques entitats van sobrades de gent- ni a nivell nacional.

 

tornar a l'inici