Què és Linux Catalunya?
Membres de la comunitat
Projectes
Normes del canal
Ajuda als usuaris
Enllaços del Linux
Xerrades
Debats
Linunotícies
Entrevistes
La història del Linux
Els 10 anys del Linux
Linux vs Windows
Entorns del Linux
Distribucions del Linux
El Linux de cara el futur
Diferències entre EXT2 i FAT32
Estructura de directoris
Instal·lació del Linux
Creació de particions
Creació de particions (MS-DOS)
Execució del Linux
Montatge d'unitats
Execució d'entorns
Instal·lació de programes
Diversió amb el Linux
El Linux domèstic
Configuració general del Linux
Creació d'usuaris nous
Configuració del KDM
Recompilació del kernel
Connecta el Linux a Internet
Servidor proxy-cache
Ordres bàsiques
Crea un disc d'inici
Comparteix Windows-Linux
Configura servidor proxy
Webmin: administració web
Creació d'àlies a màquines
Canal #Linux_Catalunya
Web Linux Catalunya
Estadístiques canal
Estadístiques de la web
Fòrum del Linux
Distribucions del Linux

RedHat

    És la distribució més estesa a causa d'una facilitat d'instal·lació (amb coneixements previs). Inclou nombrosos programes de configuració que simplifiquen enormement les tasques d'administració i gestió del sistema, tot acostant-se cada vegada més als usuaris menys familiaritzats amb el Linux. Tota la informació és en anglès, però aquesta distribució (en versió 6.0) ja inclou una possibilitat de canviar l'idioma de l'entorn KDE i tenir-lo en català.

Mandrake

És una distribució basada en la RedHat. És la única distribució que al principi et dóna la opció d'idioma en català. El programa d'instal·lació és en català i els entorns Gnome i KDE són en català. També és en català el "localhost.localdomain" del Gnome (si s'executa al principi).

  

Debian

    Aquesta no està sotmesa a pressions comercials i s'hi cuida molt la qualitat abans del seu llançament. És la típica distribució d'usuaris avançats en el sistema operatiu Linux. Pot ser una mica difícil d'instal·lar si no tens coneixements d'informàtica i Linux. Tota la documentació sol estar només en anglès.

SuSE

    És d'origen alemany i molt fàcil d'instal·lar. Igual que la RedHat, inclou programes de configuració que simplifiquen diverses tasques. La documentació del sistema pot ser en castellà.

Caldera

    Molt fàcil d'instal·lar. L'última versió d'aquesta quasi és tota Plug and Play, així després de la instal·lació només hem de configurar alguns paràmetres personals i el maquinari queda detectat. Aquesta va dirigida a persones que no tinguin gaires coneixements del Linux i s'hi vulguin introduir, malgrat que sigui fàcil d'instal·lar s'han de tenir coneixements previs (això amb totes) i s'ha de vigilar molt amb les particions. Un sol error és irreparable i es pot perdre tota la informació del disc dur.

Slackware

Va ser una de les primers distribucions que va tenir el Linux, malgrat això ara no és gaire preferida i coneguda. És d'una empresa espanyola i està basada en la distribució RedHat. Tota la documentació és també en anglès i és molt més complicada d'instal·lar que les altres distribucions.

Esware

Aquesta és la distribució d'una empresa espanyola i es basa el la distribució RedHat. Va ser dissenyada especialment per espanyols, ja que el Linux era tot en anglès. Aquesta distribució és quasi el 100% en castellà (tens la possiblitat de triar l'idioma al principi). El KDE, igual que a la distribució RedHat, pot configurar-se perquè sigui en català.

 


 
Torna a la pàgina principal