Alresoft on line

  El portal d'internet veterà i en català                                                                                                                               
 

 

 

 

Inici                   
Correu gratuït        
Disseny Web        
Illes Balears        
Franja Ponent        
Andorra        
L'Alguer        
Llengua catalana        
Història Catalunya        
Literatura catalana        
Cerca informació        
Servei wap        
Missatges a mòbils        
Correu gratuït        
Esports        
Televisió als Països Catalans        
La ràdio en directe        
Humor lliure        
L'horòscop        
Cinema en català        
Buscar feina        
Traductor català        
Política catalana        
El temps        
Programari en català        
Xat        
Educació a Catalunya        
Correu gratuït        
El portal
Cronologia
Perfil del visitant
Història del portal
Què és Alresoft?
Serveis
Contacta
Oferta
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
IRcap 7.2 Descàrrega de l'X-CRiPt en català X-CRiPt 5.1 MeSsiEs 6 Phanatic 5
www.alresoft.cat
 
  Les Illes Balears
 

Les Illes Balears

Els Països Catalans a Alresoft on line

 

Què s'hi pot veure?

 

 

 

Primer de tot cal aclarir que si algú va a buscar únicament gresca i festa de la bona, o sigui tots aquells que pensen que Mallorca o Eivissa són només les discoteques i els afters, s’equivoca de bat a bat. Si podeu evitar anar a parar a zones turístiques massificades com s'Arenal, es Magaluf (a Mallorca) o Sant Antoni de Portmany (a Eivissa) -i només citem uns casos-, molt millor, perquè, si no, la idea que us emportareu de les Illes serà totalment falsa i més aviat decebedora.

Cal fer altres coses. Els amants de la mar i de la costa han de fugir de les platges més conegudes, ja que moltes estan urbanitzades. De fet, el concepte balearització és conegut pels urbanistes del món com l'exemple d'allò que no s'ha de fer en una costa. Cal buscar -i n'hi ha, i molts- llocs un xic apartats de Ies zones massificades. Les millors cales són aquelles en què has d'anar a peu o amb barca. Segurament, Menorca és l'illa que, a hores d'ara, es manté més verge i on hi ha més indrets d'aquest tipus.AIs qui us agradi caminar per Ia muntanya, a Ia Serra de Tramuntana de Mallorca trobareu paratges inoblidables (des de baixar torrenteres, fins a tranquils camins que passen per boscos).

 

Pel que fa a Ies poblacions, a més de visitar, Iògicament, la ciutat de Mallorca, Ia vila d'Eivissa, Ciutadella o Maó, molt interessants, no oblideu de visitar Sóller (es pot anar amb un tren de fusta, únic a l'estat, que surt de Ia plaça d'Espanya de Ciutat de Mallorca), Valldemossa (amb Ia cartoixa, on van viure George Sand i Fryderik Chopin) o petits pobles com per exemple Llucalcari (prop de Ia magnífica finca mallorquina de s'Estaca, propietat actualment de Michael Douglas) o Orient (prop de Bunyola, a Mallorca), que semblen que ens permetin endinsar-nos a Ia mítica Mallorca de Llorenç Villalonga (recordeu, si més no, Ia versió cinematogràfica de Bearn o la sala de les nines). Com a curiositat, si aneu a Orient, a Sant Jordi d'Orient, que és el seu nom sencer, no deixeu de visitar l'església, on un capellà molt comunicatiu, que va fer d'actor –de capellà, és clar-, a Ia pel.lícula Bearn, us explicarà algunes coses molt interessants de Llorenç Villalonga i de Ia desaparició del món rural mallorquí.

 

Parlant d'aquest món rural mallorquí, no podem oblidar-nos de Ies possessions mallorquines. Visitar-Ies ens permetrà conèixer com era Ia vida de Ia Mallorca rural, com vivien els senyors, quins recursos es treien de Ia terra, quins són els animals autòctons. Actualment, hi ha diverses de visitables, i, pel que sembla, el cost del seu manteniment farà que aviat molts propietaris es decideixin a obrir-ne més al públic:  a Sant Joan, d'Esporles, Ia que fou possessió de l'Arxiduc Lluís Salvador d'Austria,  etc.

 


Torna endarrere

 

 

 

 

 

 

 Correu gratuït
Accedeix al servei
 Directori d'interès

 

Webs interessants

 'Scripts' en català

IRcap 7.2 català
X-CRiPt 5.1 català
MeSsiEs 6 català
Phanatic 5 català

 Fòrums

Països Catalans
Compra-venda
Cercar relacions
Dubtes Linux

 Xats

Catalanisme
Linux

 Altres recursos en català


Programari català

 

 Serveis diversos

Llibre de visites
 

 Contacta i altres

Escriu al portal  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Alresoft. Alresoft és una marca registrada.
El portal d'Internet veterà i en català