EL DIA DESPRÉS

Doncs resulta que les festes de Tarragona no acaben el 23, no senyor, el dia 24 (encara que no es festiu) a Tarragona encara hi ha festa.

A les vuit del matí hi han matinades amb els grallers de les quatre colles castelleres de la ciutat. A l'una del migdia, a la plaça de les Cols, hi han castells. En aquesta diada, cada colla ofereix dos castells, un pilar i, tot seguit el pilar caminant des de la plaça, pujant les escales del pla de la seu, girant, tornant-les a a baixar i enfilant el carrer Major i la baixada de Misericòrdia cap a l'Ajuntament. Les quatre colles tenen un únic objectiu: ARRIBAR!!!

A la tarda a dos quarts de sis, a la plaça dels Sedassos, el cafè concert de gralla i d'altres instruments populars d'inxa.

Se'ns fa la nit i un cop sopats, anem a pair corrent davant els diables. Doncs si, tanquem la festa amb el correfoc. Com diu el programa de festes: "Tarragonines i ´Tarragonins! Tecleres i Teclers! Barrets i mocadors, roba soferta i vinga, valents, tots a córrer per acomiadar les nostres festes!!!"

Després del correfoc, la traca final i fins l'any que ve.

Tornar a la pàgina principal