Escut Poblet

EXCURSIONS PER LES MUNTANYES DE POBLET: LA PENA

Bosc

Si voleu fer una excursió per les muntanyes de Poblet aneu fins a La Pena


Entre les diferents excursions que es poden realitzar per les muntanyes de Poblet està la d'anar a La Pena.

Amb el nom de La Pena es coneix una muntanya de 997 m que es troba aproximadament a una hora caminant i sobre 20 minuts en cotxe del monestir de Poblet.

Si no us voleu cansar i voleu arrivar aviat, podeu anar en cotxe. Per arrivar-hi agafeu el camí que es troba entre la Finca La Capella i la Font de l'Abat Siscart. Per un camí de terra en un estat no molt dolent (sinó ha plogut) i bastant ben senyalitzat arribareu al pla situat sota el mirador, al costat de la font de l'esport.

Encara que podeu anar en cotxe, us recomano que hi aneu a peu o en bicicleta, per qualsevol dels dos camins que hi fan cap (jo tan sols en conec dos a part del camí que permet arrivar-hi amb el cotxe), podreu passar una bona estona caminant sense arrivar a cansar-vos massa.

Dels dos camins indicats, un surt del camí que permet anar en cotxe, separant-se als poc metres. Està bastant ben senyalitzat, fins i tot amb cartells que indiquen els punt amb més interès. Passareu per una antiga pedrera, el pou de gel dels monjos de Poblet, l'anomenada plaça de la llibertat, etc. Hi han un llibret anomenat "Ruta pe l'alzinar de la Pena" que us por servir de guia pel camí.

L'altre camí, surt aprop del Balneari Villa Engràcia . Seguint el camí del costat de la piscina del Balneari, després de la font del Ferro trobareu un camí bastant amagat a ma esquerra que us porta als

Poblet desde el trono de la Reina

tallafocs. Sinó el trobeu arribareu a l'anomenat "Trono de la Reina" podent arrivar al mateix tallafoc des de aquest punt.

El "Trono de la Reina" és realment un conjunt de pedres en forma de cadira situades sobre un mirador que permet contemplar el Monestir de Poblet. Es diu que la reina Isabel la Catòlica anava a aquest lloc a observar el Monestir i tota la comarca durant la seva estança en aquestes terres.

A partir del tallafoc i seguint les marques de GR verda i blanca arribareu en mig d'un bonic bosc i atravessant diferents tallafocs, al destí indicat, després de caminar aproximadament una hora.

Aquests dos camins permeten arrivar a dues fonts separades 200m: la "font de l'Esport" i la "font dels boixets". Us recomano veure aigua de les dues fonts, és una molt bona recompensa després de caminar i us puc assegurar que fins i tot a l'agost surt molt fresca.

Després de veure aigua, heu de pujar al mirador de La Pena. Per això, aprop de la font de l'Esport trobareu unes senyalitzacions que us indiquen el camí. Per una pujada de uns 10 minuts arribareu a un balcó protegit per una barana metàl·lica (compte amb no caure). Des de aquest punt podreu veure bona part de la Conca de Barberà: Poblet, Vimbodí, L'Espluga, Les Masies, Milmanda i segons la netedat del dia Montblanc. És una paisatge molt maco, que s'agraeix sobretot si heu anant caminant. Al mirador heu de buscar també el pessebre que cada Nadal algun grup excursionista deixa de record.

Us he comentat per damunt con arrivar i que trobareu a La Pena, però aquest punt pot ser inici d'altres excursions més llargues (totes aquestes però per anar a peu o en bicicleta):

Ermita Trinitat

Tornar a la pàgina de Poblet

Angel Blasco / Març 1997